Temporada 1933 - 1934

Resum de la temporada
POCA COSA I UN URUGUAIÀ...

Les temporades 1933-34 i 1934-35 foren molt fluixes. No hi hagueren nous fitxatges el primer any i bastants el segon. Les novetats foren: Barneda,Talarn, Ros, Guinea, Quijada, Barceló, Reixach, Padilla i Pages. Ros era uruguaià i havia vingut a Espanya fitxat pel Barcelona, però va fracassar.

Quant a Padilla i Pagès, tots dos de Figueres, també aconseguirien el qualificatiu d'històrics. Padilla era un centrecampista colossal que només fou vençut quan es va implantar la nova tàctica del WM el 1950, i Pagès, anomenat en Manelet, era un interior menut d'estatura però amb un gran sentit de la infiltració a gol. El president era Pierre Gironell, un perruquer molt conegut i amb gran dosi d'entusiasme, però van sorgir divergències entre jugadors i directius, així com amb la premsa local, que fins i tot va deixar de ressenyar alguns partits.

La temporada 1933-34 va començar amb dos amistosos: un Banyoles on es va perdre per 4 a 3, i l'altre amb el Güell, també amb una derrota per 2 a 1. El campionat estava integrat pels equips del Casal d'Esports de Sant Feliu,Figueres, Calella, Farners, Palamós i Cardedeu que es va retirar.

L'equip de la Unió va començar bé guanyant al camp del Sant Feliu per 2 a 3 però després es van produir resultats poc positius i va acabar en quarta posició. Pel mes de maig es va jugar el partit internacional contra el Bigerrois amb victòria del Figueres per 3 a 1. El planter de jugadors estava format per Homs, Quimet, Juandó, Medina, Bosch, Padilla, Dunjó, els dos germans Jordà, Madern, Prats, Carreras, Serra, Balansa, Ametller, Guinetea, Vila... A mitja temporada es va reintegrar el porter Bru. D'aquesta temporada només hi ha set partits comentats per la premsa.
Recull de fotos
L'any 1933 va néixer l'associació Amics de la Unió Esportiva | 0 visites
L'any 1933 va néixer l'associació Amics de la Unió Esportiva