Temporada 1988 - 1989

Resum de la temporada
TEMPORADA 1988-89. AMB MÚSICA I TREMPERA.

Centenars de persones van assistir a la presentació oficial de la plantilla de la Unió Esportiva Figueres per a la temporada 1988-89. Sorprenentment, el club havia tornat a contractar el tècnic Jordi Gonzalvo, que arribava de Lleida amb ganes de guerra i estripant contra alguns mitjans de comunicació del Segrià. El seu retorn va ser sonat, i en la presentació va anunciar que imposaria "molta trempera a l'equip". El Figueres havia fitxat el jove internacional irlandès Martin Bayly, procedent del Derry City. Amb ell semblava que es trencava el corrent d'anar a buscar jugadors a Sudamèrica, però no va ser així... Bayly va debutar amb el Figueres igual que els espanyolistes Mauri i Márquez, Villarroya, el centrecampista Martín Domínguez, cedit pel Barça, el porter portbouenc Antoni Marín i el defensa blaugrana Pep Moratalla, tota una institució. També es va incorporar el porter Albarran i els polèmics Carlos Amara Nadal i Nacho. Mentxaca se n'anava a l'Espanyol i també eren baixa Boix, Guitart, Corominas, Requena i Cañizares. La marxa de Boix va ser molt sentida, perquè havia estat un dels jugadors més carismàtics de la Unió i un dels millors porters que ha tingut mai.

La lliga de Segona A no va ser gens fàcil, i el Figueres de Gonzalvo va haver de lluitar amb equips de tanta solera com el Mallorca, el Burgos, el Tenerife, el Salamanca, el Ràcing, Las Palmas, el Deportivo de la Coruña, el Rayo Vallecano i el Recreativo de Huelva. Sense dubte, va ser una de les temporades amb més pesos pesants a la 2a A dels darrers anys. Jordi Gonzalvo, que compaginava la seva feina esportiva amb una certa dedicació musical, va voler portar el do-re-mi-fa-sol al futbol, però l'orquestra que dirigia va desafinar, i ell va ser substituït a la catorzena jornada, després que el públic de Vilatenim, com un sol home, cantés durant molts minuts el seu nom: "Jordi, Jordi!". Per substituir Gonzalvo, Bach va contractar una vella glòria del futbol nacional, Joaquim Peiró. Al final, l'equip va ser novè sumant 41 punts i 3 positius.

La plantilla d'aquella temporada la formaven: Marín, Bolaños, Forcadell, Cuevas, Ferrer, Gratacós, Moratalla, Valdo, Soldevila, Müller, Márquez, Russet, Brasi, Arturo, Valor, Maury, Bayly, Villarroya, Martín Domínguez, Valentín, García Pitarch i Maldonado. Ismael Gifreu n'era el delegat; Nitus Santos, el segon entrenador; Ferrer, el preparador físic; Pat, el massatgista i Joan Corominas, l'utiller.
Recull de fotos
La classificació de la temporada 1988-89 | 0 visites
La classificació de la temporada 1988-89