Temporada 1986 - 1987

Resum de la temporada
TEMPORADA 1986-87. DEBUT EN EL BERNABÉU.

Evidentment, l'ascens del Figueres a 2a A, l'any 1986, va significar un trasbals a tots els nivells en el futbol figuerenc i gironí. D'entrada, cali estrenar camp per poder jugar a la nova categoria. El mes de gener de 1986, quan encara l'equip era a 2a B, es col·locava simbòlicament la primera pedra del Nou Estadi Municipal, que s'havia de construir a la carretera de Roses, a Vilatenim. En un temps rècord, l'agrupació d'empreses formada per Jesús Costa i Miquel Costa, aconseguia acabar l'obra i aquesta s'inaugurava l'agost amb la presència del Futbol Club Barcelona i amb un ple absolut en el nou recinte. Dos homes, el president Emili Bach i l'alcalde Marià Lorca, capitalitzaven el protagonisme d'aquests esdeveniments.

El Figueres havia d'afrontar el nou repte de la 2a A i era evident que calia professionalitzar la plantilla i el club. Els 49 milions de pressupost de la temporada anterior quedaven eclipsats davant dels 115 de l'any 1986, als quals calia afegir-hi inicialment 22 milions més d'extraordinaris per a l'ampliació del nou estadi, que havien finançat l'Ajuntament i la Generalitat i que la junta directiva d'Emili Bach va voler ampliar abans d'estrenar-lo.

La temporada 1986-87 s'afrontava amb Mané a la banqueta i amb les altes dels porters Ferrer i Soldevila, Valor, Valentín, Bolaños, Mentxaca, Forcadell, Valdo i Cañizares. Dins la nova campanya també començava el ball de jugadors estrangers. Ricardo Gallo i Néstor Alfonso, brasiler i argentí per més dades, no van donar el rendiment desitjat, ni ells ni molts altres estrangers que vindrien tot darrera. La presentació de la plantilla va fer-se per darrer cop en el vell camp de la carretera del Far, el mateix dia que l'Albera cremava per tots els costats. Els núvols negres i la cendra que queia sobre la ciutat semblaven voler entorpir l'alegria esportiva del moment, però van ser un presagi del que seria la temporada per al tècnic unionista.

El Figueres va debutar a 2a A un assolellat dissabte del mes de setembre. L'escenari imposava: el Santiago Bernabéu de Madrid. Aquell any, Víctor Manuel i Ana Belén popularitzaven la cançó de la Puerta de Alcalá. Mané va fer jugar els seus homes amb intel·ligència; i amb un gol d'Albert Valentín, en el minut 21 de la primera part, el Figueres obria una nova pàgina de la seva història arrencant un positiu de Madrid en el primer partit a 2a A contra el Castilla.

El tècnic que havia portat l'equip a aquest nivell, el basc Mané, va ser cessat injustament a la jornada 28. Una maratoniana reunió dels directius en el local social de la plaça del Gra va decidir substituir Mané. L'entrenador va marxar de Figueres dolgut i amb recança. El seu lloc el va ocupar el veterà gallec Luis Cid Carriega, ja en temps de declivi personal i professional. En finalitzar la lliga, el Figueres va ser 14è amb 42 punts i 2 negatius. Allò important, però, s'havia aconseguit: mantenir la categoria, encara que el club va fer un gran esforç econòmic per eludir un descens que al final no va afectar ningú.
Equips
Figueres - A
Recull de fotos
Emili Giralt | 0 visites
Emili Giralt
Classificació 1986-87 | 0 visites
Classificació 1986-87
| 19 visites
Manolo Valle | 0 visites
Manolo Valle
Pep Boada | 0 visites
Pep Boada
Antonio Cuevas | 0 visites
Antonio Cuevas
Pitu Duran | 0 visites
Pitu Duran
Pedro Valdominos "Valdo" | 0 visites
Pedro Valdominos "Valdo"
Veure més fotos