Temporada 2006 - 2007

Resum de la temporada
Difícilment els socis i seguidors de la Unió podran esborrar de la seva memòria la temporada 2006-07. Un any més a 2a B, aquell curs començava ple de llum... i acabaria en un pou fosc i amb l'equip abocat a la desaparició. L'anterior junta directiva, cansada de fer mans i mànigues per quadrar el pressupost, va decidir vendre el paquet majoritari d'accions de la Societat Anònima Esportiva a l'empresari barceloní Enric Flix, que va arribar a Figueres com a un salvador. Tot i que alguns ja aronsaven el nas per l'arrogància i les curioses promeses del nou propietari del club, aquell representava quasi l'últim cartutx per salvar-lo del que més tard seria ja un futur sense retorn. Flix va donar poders a David Rovira perquè fes de secretari tècnic; a Josep Clotet perquè es fes càrrec de la banqueta i, fins i tot, va ser capaç de convèncer Pitu Duran, l'excapità, perquè assumís la presidència. A poc a poc, però, Flix va anar perndent la paciència. Dels 3.000 afeccionats que van presenciar el primer partit de lliga a Vilatenim es va passar a l'escàs mig miler "de sempre", i l'empresari, que si bé és cert que va intentar de moltes maneres atraure públic a l'estadi -sortejos, regal d'entrades, visites a les escoles, festes abans i a descans del partit...- va llençar la tovallola molt aviat. La posició de l'equip a la taula, sempre en zona de descens, va acabar de desesperar la directiva encapçalada per Flix, i aquest va decidir rellevar el tècnic després de caure per 5-1 a Badalona i donar les regnes a Ernest Calero, el seu ajudant.

Mentrestant, Flix, en silenci, ja pensava què fer amb la Societat Anònima, convençut que el poc suport social i institucional que el club rebia per part de la ciutat abocarien l'equip al desastre. Amb Calero i uns quants fitxatges, l'equip es va salvar del descens de 2a B en la darrera jornada, gràcies al 0-4 al Mini-Estadi, contra el Barça B, però l'empresari, aleshores ja president oficial després que Pitu Duran hagués renunciat al càrrec mesos enrere quan va conèixer que el delegat, Quim Ferrer, havia estat acomiadat, ja tenia les maletes fetes. En una rocambolesca assemblea a l'estadi de Vilatenim, els petits accionistes, agrupats en una plataforma, van fer el que van poder per impedir que Flix anunciés el que tothom temia: la marxa de l'equip a una altra ciutat. L'assemblea, que va començar dues hores més tard del previst i que es recordarà per la presència d'agents de seguretat, crits i insults, passarà a la història. Primer pel seu desenvolupament, i després perquè Flix, amb el seu únic i majoritari vot, va aprovar tot solet el trasllat de la Societat Anònima a Castelldefels. Era la desaparició i el punt i final a 88 anys d'història. Un últim cop de cua dels nostàlgics seguidors va fer que un jutge inhabilités Flix durant un poc marge de temps -Nitus Santos va rebre l'encàrreg de fer d'administrador judicial- però al final el polèmic president va recuperar els seus poders pocs després, i finalment va baixar la persiana. Figueres es quedava sense futbol.

Aquella temporada, els jugadors que van arribar a defensar la samarreta blanc-i-blava van ser: Abraham Minero, Alan Baró, Albert Garcia, Alvaro Esteban, Baby, Xavi Banal, Quim Boadas, Óscar Céspedes, Carlos Craviotto, Cristian, David Atiega, Diego Carrillo, Dieguito, Expósito, Ivan Díaz, Marc Sellarés, Mendy, Mito, Molo, Miguel, Olaya, Luis Delgado, Jaume Duran, Carlos López, Pablo Coira, Sergio García, Viale, Xavi Comas, Vivó, Síria, Uri i Stoica. Jordi Bancells (fisioterapeuta), Juan Carlos Gallego (massatgista), Javi Pedrero i Ramon (preparadors físics), Javi García (entrenador de porters), Quim Ferrer, primer, i César Barrenechea, després, com a delegats, i el mític Joan Corominas, com a utiller, van ser els ajudants de Clotet i Calero. A meitat de temporada, Txetxu Soldevila va rellevar David Rovira com a secretari tècnic i director esportiu.
Recull de fotos
L'equip de la temporada 2006-2007 | 0 visites
L'equip de la temporada 2006-2007
| 0 visites
| 0 visites
| 0 visites
| 0 visites
| 0 visites
| 0 visites
| 0 visites
mes fotos