Temporada 1985 - 1986

Resum de la temporada
ASCENS A 2a A AMB MANÉ

I va arribar el moment de recomposar les coses i fer un esforç per intentar el salt a Segona A. Pepe Pinto no va renovar i el seu lloc el va ocupar un entrenador basc força desconegut, de nom Jose Manuel Esnal, nascut a Balmaseda i que era conegut amb el sobrenom de Mané. Amb ell, el club va configurar una plantilla que va comptar amb les incorporacions de Manolo Valle, Pere Gratacós, Joan Duran, Paco Martínez, Javier Bayona, Arturo i Francesc Guitart. Renoven Paco Boix, Pitu Duran, Joan Luque., Pere Vilarrodà, Lara, Giralt, i per si faltes alguna cosa, tornava a Figueres Antonio Cuevas.

Amb un equip així, la cosa no podia fallar. A falta de quatre jornades pel final de la Lliga, el Figueres es va proclamar campió. Ja sumava 52 punts i 18 positius i es trobava molt allunyat dels seus perseguidors: Alabés (43+9) i Salamanca (43+9). Al final, el Figueres quedaria campió amb 55 punts i 17 positius i ni el Burgos (48+10) ni el Salamanca (48+10), li havien pogut fer ombra. Ens hem de remuntar però, al dia 20 d'abril de 1986. Un dia que ha passat a la història com el mes feliç dels setanta-cinc anys de vida de la Unió Esportiva Figueres. El camp de la carretera del Far era ple de gom a gom.

Faltaven quatre jornades per acabar la lliga, però el Figueres es podia proclamar matemàticament campió del torneig de la regularitat. A casa, la Unió va derrotar l'Andorra en un gran partit i per golejada (4-1). En aquell matx va destacar el jugador andorrà Valor, que més tard fitxaria pels unionistes. En acabar el partit, tothom va quedar-se al camp esperant els resultats que s'estaven donant a la categoria. Radiocadena, una filila de Ràdio Nacional d'Espanya, havia connectat amb Lalín per saber què passava en el partit que enfrontava l'equip local amb l'Alabés. L'empat final a un i la derrota del Burgos a Lleida (2-1) feien pujar matemàticament el Figueres a 2a A. Una data història que va marcar la festa posterior a la plaça de l'Ajuntament. La ciutat era un clam i el futbol gironí es rendia als peus del seu nou rei, la Unió Esportiva Figueres. La plaça de l'Ajuntament va convertir-se en la plaça de Sant Jaume figuerenca, i els jugadors, un per un, van anar sortint al balcó aclamats per la multitud. L'alcalde Lorca va rebre els directius, tècnics i jugadors en el saló de plens. Mané era el nou heroi local.
Recull de fotos
Una imatge d'un dels partits jugats al camp del Far | 0 visites
Una imatge d'un dels partits jugats al camp del Far
Un dels onzes inicials de la temporada de l'ascens: d'esquerra a dreta i de dalt a baix, Boix, Giralt, Luque, Gratacós, Martínez, Pitu Duran, Guitart, Duran, Arturo, Cuevas i Manolo. | 1 visites
Un dels onzes inicials de la temporada de l'ascens: d'esquerra a dreta i de dalt a baix, Boix, Giralt, Luque, Gratacós, Martínez, Pitu Duran, Guitart, Duran, Arturo, Cuevas i Manolo.