Montcada, C.D. Figueres, U.E.
Aquesta crónica ha estat vista 579 vegades.

Alineació

Pol

Ferrón

Cruz

Karam

Chicho

Grau

Adrià

Murga

Ricard

Alforcea
SUPLENTS:

Feixas

Jairo

Argi

Teixi

Ureña
Foto
Video


Cronica Jornada 29
2012-04-29

S'obren les portes de l'Olimp... (0-1)

Per tossut, el Figueres ha inclòs a última hora un acte inesperat al programa de les Fires de la Santa Creu de la ciutat. Diumenge, la Unió deixarà el títol i l’ascens embastats –podrà ser campió matemàticament si és capaç de vèncer el Lloret (18 h) i el Palamós i el Vilassar no dobleguen el Peralada i el Mollet, respectivament- gràcies a l’enèsim triomf èpic, aquest a Montcada (0-1), en un partit que s’ha torçat de mala manera amb la més que dubtosa vermella a Alforcea –per una plantofada a un rival d’esquena quan li tenia la posició guanyada- quan encara sonava l’himne dels de casa a la megafonia (3’). Emprenyat, l’equip figuerenc ha tornat a fer que la seva parròquia se sentís més que orgullosa de la suada dels seus jugadors per disimular la desproporcionada carència numèrica. Amb tot, el Montcada, que esperava poder fer mal amb transicions ràpides, s’ha atabalat, i no ha estat capaç de fer evident en cap moment que disposava d’una samarreta més al terreny de joc. De fet, no ha volgut saber res de la possessió, i en el primer acte ni tan sols ha molestat Ureña. A l’altre costat, dos intents de Pol Compte, el primer al lateral de la xarxa (26’) i el segon interceptat per Plancheria en una bona intervenció (34’), recollint dues assistències de Pedro, gairebé han fet posar vermells als locals.


A la segona part, la Unió s’ha preocupat de desplaçar el cuir d’aquí cap allà i d’allà cap aquí, però ha arriscat més, i això ha animat el Montcada, que s’ha vist valent per buscar amb més intenció el taronja llampant de la vestimenta d’Ureña. Decidits a no permetre que el joc tingués continuïtat, als barcelonins els ha acabat de desorientar l’entrada de Teixi (66’), que ha muntat un trident amb Cruz i Pedro a la zona més propera a l’àrea visitant que ha acabat perforant just on hi havia petroli. Primer, una centrada de Pedro des de la dreta no ha acabat guardada a la xarxa per ben poc perquè Teixi, dins la petita i al primer pal, no ha pogut girar el turmell bé per desviar-la tot i l’estirada (69’) i, just després, una volea de Cruz ben dirigida no ha superat el núvol de cames dels defensors que hi havia dins de l’àrea i l’acció ha acabat en servei des de la cantonada (77’). Quan més bullia l'olla, amb el Montcada tirant la canya sense massa mala fe -Albert i Ángel, dins de l'àrea, han badat molestant-se a l'hora de rematar una bona centrada (80'), i el Figueres encaparrat en sobreposar-se del revés matiner, ha aparegut Teixi per anotar el 0-1 al sobrebot d'una passada des de l'esquerra d'Adrià Serra (81'), al mateix instant que la tecnologia servia per fer saber a l'expedició unionista que el Palamós estaria a 12 punts si a Montcada el marcador ja no tenia més feina. Els figuerencs, lluny d'obrir el tap de les essències, l'han guardat amb tant fervor que fins i tot Jairo ha pogut fer el 0-2, però la seva vaselina, tot sol i sense oposició, s'ha perdut un dit a tocar del pal esquerre (90'). El xiulet final ha donat pas a abraçades, càntics, rostres d'emoció i pensaments càlids de tocar l'ascens amb la punta dels dits.

 

 

CD Montcada: Plancheria, Norbert, Miki, Pacheco, Edu, José María, Kike (Àlex, 78'), Sanchís (Albert, 54'), Quim Solano, Marín i Nacarino (Cuéllar, 69').

UE Figueres: Ureña, Alforcea, Ricard Ferrer, Murga, Cruz (Jairo, 86'), Pol (Teixi, 66'), Pedro (Aleix, 85'), Moñino, Karam (Argi, 35'), Ferran Grau i Adrià Serra.

Àrbitre: César Otal González, amb Julián Haro Torrijos i Eduardo Figuerola Rodríguez com a assistents. Ha amonestat Pacheco, Kike, Quim Solano i Marín, del Montcada, i Murga, de la Unió. Ha expulsat Alforcea, de la Unió, amb vermella directa (3').

Gols: 0-1: Teixi (81').

Espectadors: Uns 300, a La Ferreria.

Arbitre César Otal González
Linier Julián Haro Torrijos
Linier Eduardo Figuerola Rodríguez
4rt Arbitre
Camp
La Ferreria Nou
Partit jugat Diumenge 12 h
Assistència : 300 de 0