Figueres, U.E. Mollet U.E, C.F.
Aquesta crónica ha estat vista 544 vegades.

Alineació

Cruz

Ferrón

Pol

Toti

Grau

Chicho

Adrià

Murga

Argi

Alforcea
SUPLENTS:

Sile

Teixi

Feixas

Pipa

Ureña
Foto
Video


Cronica Jornada 10
2011-11-13

El primer acte, massa rèmora (2-3)

En un duel espectacular en què els prop d'un miler d'espectadors que s'han assegut a les cadires de la graderia de Vilatenim s'han hagut d'aixecar un grapat de vegades, el Figueres s'ha encallat davant d'un Mollet vertiginós que, amb tres gols en el primer terç, ha aixecat als de casa un mur que només un desenllaç rocambolesc ha evitat que grimpessin (0-3). Al primer temps, els unionistes no s'han assemblat en res a l'equip d'anteriors jornades, sobretot quan els ha tocat córrer darrera de la pilota. El Mollet ha organitzat una celebració, i no ha convidat al Figueres, que no ha tingut capacitat de resposta en cap moment. Bauli (9') i Silver (11') han avisat Ureña que s'hauria d'embrutar els guants abans que una falta de Murga dins de l'àrea la convertís en el 0-1 Marcelo des dels onze metres (12'). La Unió ha intentat posar una marxa més a camp contrari, però amb poca fluïdesa. Un xut de Toti des de l'esquerra en un llançament de falta que el porter s'ha tret del damunt (16'); una paret entre Pedro i Pol Compte que el primer ha acabat amb un tir massa tou (19') i un cop de cap de Cruz alt (22') semblaven esborrar els badalls del rostre dels locals. Però el Figueres ha remava a contracorrent, sobretot després d'una acció individual de Marcelo, que sorprès per les facilitats, ha conduit la pilota fins que ha decidit etzibar un obús que Ureña amb prou feines ha pogut veure (20').

 

Lluny de recular, el Mollet ha seguit enllaçant bé. Valent, no ha dubtat en continuar fent passes endavant, i la Unió no ha trobar la paraula clau per contestar-li. De fet, el 0-3, de Silver, que ha engaltat a la perfecció una pilota caiguda des de la dreta (30'), ha estat l'explicació de la impotència dels figuerencs. Bauli, en un contracop ràpid, ha estat a punt de tornar a pescar (44'), tot i que la darrera aproximació a l'àrea rival ha estat per al Figueres, amb un tir de Teixi, amb poc angle, que el porter ha recollit (45'). I a la segona part ha arribat la bogeria. El Mollet ha mantingut l'ordre, però la Unió, a còpia de geni i d'acumular arsenal ofensiu, ha ensalivat la gesta fins a límits del tot inesperats. Sense que el seu joc davallés, el quadre barceloní s'ha vist superat per la insistència dels blanc-i-blaus, que han arribat a perdonar en excés -penal inclòs- i ho han acabat lamentant. Les accions de perill netes que el Figueres necessitava a la primera part -en què no ha arribat amb claredat- s'han donat al segon. Dos cops de cap des de molt a prop, d'Alforcea (50') i Sile (60'), que no han trobat porteria, i una centrada de Pol que Teixi no ha concretat per ben poc (59') feien preveure un final trepidant.

 

Amb tot, el Figueres ha arriscat una bestiesa, perquè no tenia més remei, i la proposta quasi li surt bé. El Mollet seguia fent la seva i, de fet, ha estat a punt d'esborrar del mapa la Unió -Bauli (57') i Ricky (68') han tingut el quart a tocar, però els darrers vint minuts han estat de futbol pur. Sile s'ha tret de la màniga l'1-3, amb un tir llunyà amb la dreta després de retallar un defensor (71') i Pol ha vist com la seva rematada rebotava al cos del porter quan el cuir ja enfilava porteria just després (77'). Per si faltava sal al partit, Cruz hi ha posat pebre enviant al travesser un penal comès sobre Feixas (79'). Tot i el tràngol, la Unió ha empès tot el que ha pogut, i Teixi ha despenjat del cel una pilota per clavar-la amb el cap a la xarxa (86'). Hi havia temps per més, però el Figueres s'ha quedat a mig camí de poder treure's del damunt la llosa del primer període.

 

UE Figueres: Ureña, Alforcea (Feixas, 60'), Murga, Cruz, Toti (Sile, 35'), Serra (Pipa, 68'), Argi, Moñino (Teixi, 35'), Grau, Pedro i Pol Compte.

CF Mollet UE: Marc Belles, Duran, Arnau, Guerrero (Olivé, 81'), Bauli, Marcelo, Silver, Ricky (Torcal, 60'), Héctor (Agustín, 40'), Fortuny (Víctor, 54') i Silver (Xavi, 81').

Àrbitre: Víctor Caballero León, amb Kabir Frutos Bonache i Enric Rodríguez Tarrago com a assistents. Ha amonestat Murga, Grau, Pedro i Feixas, de la Unió, i Héctor, Olivé, Marc Belles i al segon entrenador, Jorge López, del Mollet.

Gols: 0-1: Marcelo (p.) (12'); 0-2: Marcelo (19'); 0-3; Silver (30'); 1-3: Sile (71'); 2-3: Teixi (86').

Espectadors: Un miler. Abans del partit s'ha celebrat l'acte de presentació dels equips de futbol base de la Unió i de l'escoleta de la FEF.

Arbitre Víctor Caballero León
Linier Kabir Frutos Bonache
Linier Enric Rodríguez Tarrago
4rt Arbitre
Camp
Partit jugat Diumenge 17 h
Assistència : 1000 de