Cronica Jornada 11
2018-10-21

Capricis dels derbis (0-1)

L'únic derbi gironí de 3a Divisió del present campionat ha somrigut el Llagostera (0-1). A la gespa hi ha hagut força equilibri, però un gol de Crespo superat l'equador del primer període acabaria essent decisiu (30'). La Unió ha desplegat les seves virtuds, però la més que discutible expulsió d'Albert Canal al segon acte (66') seria determinant. Contra un rival amb dos titulars ben coneguts, Gil Muntadas i Maik Molist, els de Joan Esteva han fet un bon inici, en què, fins i tot, han dut la iniciativa. Han fet circular la pilota amb criteri però els ha mancat un pèl de precisió. Un xut de Sergio Álvarez -en l'onze inicial després de debutar el passat diumenge a Terrassa- des de la frontal i amb el peu esquerre ha forçat la intervenció de Marcos (2'), poc abans que Aroca enviés a córner una centrada amb molt verí des del seu costat esquerre en un llançament de falta lateral (7'). Amb tots dos equips amb dificultats per arribar a l'àrea rival generant joc, les accions d'estratègia han guanyat relleu. Romero ho ha provat amb el cap, massa forçat (20'), però el gol l'han fet els del Gironès, després d'un rebuig de Canal que ha recollit Crespo al balcó de l'àrea, on al sobretot ha fet un xut amb el peu esquerre que ha ajustat a tocar el pal dret (30'). Al líder, el 0-1 l'ha reforçat. I al Figueres l'ha trasbalsat perquè, fins aleshores, els mèrits dels uns i dels altres havien estat similars. Un cop de cap tou de Sergio Álvarez (33') i un xut amb l'esquerra de Gil Muntadas que s'ha escapat molt a prop del pal esquerre (44') han estat les darreres situacions amb verí dels primers quaranta-cinc minuts.

 

A la represa han passat menys coses, tot i que segurament una d'aquestes ha resultat ser trascendent. Al Figueres li ha costat de nou complicar-la la vida al Llagostera prop de la seva porteria -una centrada d'Álvaro des de la dreta l'ha despenjat Sergio Álvarez amb el cap però amb poca punteria (60'). I més encara quen l'àrbitre ha expulsat Albert Canal amb vermella directa en una lluita per la pilota amb Sascha -que ha començat a córrer en una posició més que dubtosa- just a un pam de la frontal. Enric Bureu ha considerat que el central garrotxí havia impedit una oportunitat de gol i, per tant, li ha ensenyat el camí dels vestidors. Amb un jugador menys, a la Unió la feina li ha representat massa feixuga. Ja amb desordre, ho ha provat, però només ha fet treballar Marcos amb un tir llunyà de Pimentel (88'). Els d'Oriol Alsina només han amagat el cuir als figuerencs durant una estona molt breu, sobretot després del 0-1. A partir d'aquí, uns a deixar córrer el temps intentant que no passés ben bé res i, els més necessitats, traient el geni per intentar redreçar l'adversitat. El Llagostera, al final, ha fet valer el seu ofici per tancar el llum i sumar-ne tres de cop davant d'un Figueres que no ha tingut la fortuna al seu costat.

 

UE Figueres: Aroca, Puig (Eric Torres, 81'), Romero, Canal, Tena, Eric Vilanova, Álvaro (Espuña, 71'), Ritxi, Ferrón, Hostench i Sergio Álvarez (Pimentel, 83').

UE Llagostera: Marcos, Amantini, Lucas Viale, Pol Gómez, Sascha, Pitu (Yeray, 84'), Moussa (Medina, 88'), Crespo, Bigas, Gil Muntadas (Eric Jiménez, 74') i Maik Molist.

Àrbitre: Enric Bureu Méndez, de Barcelona, amb Adrià de la Fuente Domingo i Heaven Núñez Ruiz com a assistents. Ha amonestat Tena, Ferrón i Romero, del Figueres, i Sascha, Pitu i Maik Molist, del Llagostera. Ha expulsat Canal, del Figueres, amb vermella directa (66').

Gol: 0-1: Crespo (30').

Espectadors: Uns 800 al Municipal de Vilatenim. En la prèvia de l'encontre el club ha celebrat l'acte protocolari de presentació de tots els seus equips del present campionat 2018/19. 

Arbitre Enric Bureu Méndez
Linier Adrià De la Fuente Domingo
Linier Heaven Núñez Ruiz
4rt Arbitre
Camp
Estadi Municipal de Figueres
Partit jugat Diumenge 17 h
Assistència : 800 de 9472