Cronica Jornada 32
2011-05-14

Com un bon vi aigualit (0-0)

Lluny d'aquella targeta de presentació confeccionada a la segona volta amb 33 de 36 punts sumats i 7 victòries consecutives, al Figueres l'ascens matemàtic l'ha desendollat més del compte. Aquesta tarda, l'Avià, tercer i envalentit perquè encara no té fet el canvi de categoria -tot i que el té del tot embastat- ha fet anar de corcoll l'equip blanc-i-blau en algunes fases de l'encontre, encara que, capricis del joc, la darrera i millor acció de perill, quasi sobre la botzina, l'ha errat la Unió. En els primers quaranta-cinc minuts, el Figueres no ha acabat d'assimilar que el rival li busqués les pessigolles sense vergonya. Una diagonal de Noguera des de l'esquerra i cap a la cuina l'ha acabat ell mateix amb un xut massa alt (16'), just abans que el mateix jugador veiés com Ureña, ferm, sortia als seus peus per evitar que rematés (20'), malgrat que el cuir ha caigut als peus de Viladomat, que amb poc angle, ha engaltat al travesser. Els de casa, espessos en idees a la zona de creació, perdien la possessió amb facilitat, i els únics intents s'han donat des del costat esquerre de la porteria de Marc Antoni, en dos llançaments des de la cantonada de Toti, que primer Teixi, amb un cop de cap en què ha girat massa el coll (33'), i després Cruz, amb una rematada un pèl desviada (40'), no han pogut aprofitar.

 

A la represa, el panorama -ja embolicat per la pluja- no ha millorat. El Figueres, desconegut en la precisió en la passada, no s'ha fet amic de la fluïdesa, i l'Avià, a qui el punt li anava com un vestit fet a mida, s'ha dedicat a interrompre l'escassa continuïtat del joc figuerenc. Depsrés d'un tir amb la cama esquerra de Noguera que s'ha perdut a un pam del pal esquerre (70'), la Unió ha obert un parèntesi en què, més per empenta que per cap altra cosa, hauria pogut endur-se el premi. Cruz, en bona posició, ha encanonat desviat (78') i una falta que Toti ha posat a l'olla ha passat fregant el nas d'Alforcea, sense que hagués arribés a empènyer-la a la xarxa (80'). Amb els del Berguedà més pendents de perdre temps que de res més, una internada de Jairo, que ha arribat a la petita i ha fet una bona passada enrere, no l'ha fet bona ningú (89'), abans que el destí reservés a Pep Esteve la oportunitat d'endolcir la tarda de la parròquia blanc-i-blava, però el seu xut a porteria buida, des de la frontal de l'àrea -s'ha beneficiat d'una topada entre el porter i Cruz- s'hagi enfilat fins als núvols (95').

 

UE Figueres: Ureña, Murga (Ricard, 75'), Moñino, Cruz, Argi (Pipa, 46') Pedro (Jairo, 70'), Sile (Serra, 46'), Alforcea, Teixi (Pep Esteve, 70'), Mate i Toti.

UE Avià: Marc Antoni, Pol, Planas (Rubén, 35'), Revilla, Cortizo, Córcoles (Migue, 87'), Sellarés, Guijarro (Ángel, 81'), Raúl Sánchez (Mario, 62'), Viladomat i Noguera.

Àrbitre: Sergio Castro Sánchez, amb Ramon Fernando Buxo Carvajal i Nicolás Gutiérrez Novo com a assistents. Ha amonestat Murga, Cruz, Argi i Toti, de la Unió, i Planas, Ángel, Mario i Noguera, de l'Avià.

Gols: No n'hi ha hagut.

Espectadors: Uns 250, entre els quals l'alcalde de la ciutat, Sant Vila, que ha entrat al vestidor local just abans de l'inici del partit per encoratjat l'equip unionista. Tarda plujosa.

Arbitre Sergio Castro Sánchez
Linier Ramon Fernando Buxo Carvajal
Linier Nicolás Gutiérrez Novo
4rt Arbitre
Camp
Estadi Municipal de Figueres
Partit jugat Dissabte 16:30h
Assistència : 250 de 9472