Instal·lacions Antigues

Escola

Escola Aquest es el petit camp darrera el gran del carrer del Far on es van formar durant més d’una dècada els menuts jugadors de l’escoleta de l’entitat. Per aquí van passar la majoria de jugadors formats a la nostra pedrera, però també el gruix d’equips de les nostres contrades que han vingut a disputar els partits que organitzava el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Aquestes instal•lacions eren annexes al camp del Far i s’aprofitaven tots els vestidors i serveis del camp gran. Bressol de cracks i iniciació de patiment de molts pares, aquest petit camp és un record inesborrable.

La Casera

La Casera Propietat de l’Ajuntament de Figueres i antigament anomenat “Camp de Vilatenim”, posteriorment adoptà el nom actual de “La Casera”, marca coneguda que posseïa una fàbrica al costat mateix de la instal•lació i que acollia els partits dels equips que aquesta patrocinava. Des de l’any 1996, i després d’arribar a un acord de cessió amb l’Ajuntament de Figueres, tots els equips de la Fundació compaginaven els seus entrenaments entre el Camp del Far i el de La Casera, que fins el 2010 era de terra, abans que el consistori decidís plantar-hi gespa natural.

Camp del Far

Camp del Far La temporada 1949/50 seria l’última que la Unió Esportiva Figueres jugaria al camp de les Monges. L’últim partit fou contra el Valls i es guanyà per 4 a 2. L’Ajuntament, amb Joan Bonaterra com a alcalde, fill d’un dels fundadors del club, va projectar la construcció d’un nou camp municipal d’esports i va arribar a un acord amb la junta de l’asil Vilallonga per llogar l’horta que aquesta institució tenia al carrer del Far i que servia pel conreu de verdures i hortalisses a l’esmentat asil.
El camp va ser construït en 104 dies, amb una capacitat de 5.000 espectadors i un terreny de joc de 99x64 m. Es va inaugurar per les Fires de la Santa Creu de l’any 1950, amb un Figueres-Barcelona i un camp ple de gom a gom. El 1996, any de la creació de la Fundació Esportiva Figueres, es va dur a terme l’última remodelació del camp. A part del condicionament del que ja hi havia, es van construir 2 vestuaris més i les noves oficines de la Fundació, a més es van habilitar els terrenys del darrera del Gol Nord, anomenats “Horta de les Monges”. És a partir d’aquest moment que els menuts de l’Escola van començar a disposar del seu propi camp de Futbol-7, que abandonarien el 2010.
Va ser, durant molts anys, el centre neuràlgic de la Fundació Esportiva Figueres, on entrenaven i disputaven els seus respectius encontres tots els equips de Futbol Base (des d’alevins a juvenils) i tots els grups de l’Escola (els més petits de la casa, benjamins i pre-benjamins).

Aula de formació

Aula de formació En aquest espai, dins de les instal•lacions esportives del Camp del Far, es trobava la part més educativa. Era una aula on els nostres jugadors i entrenadors podien fer els deures, tot esperant l’hora de l’entrenament. També hi podíem trobar una molt bona col•lecció de llibres de consulta, així com molts dels premis que ha guanyat l’entitat –i fotografies dels jugadors més emblemàtics que han passat pel nostre club. Tota una instal•lació ajustada al lema de l’entitat: “Educa’t amb l’esport”.
 

Instal·lacions Actuals

Els equips de la Fundació Esportiva Figueres han canviat les antigues instal·lacions del camp del Far per, sobretot, l’estadi de Vilatenim. La majoria de sessions d’entrenament i de partits es porten a terme a l’annexe (gespa natural) o al mateix estadi de Vilatenim (gespa artificial), tot i que també es fa ús del terreny de joc de La Casera, a escassos metres del Municipal, i que aquesta temporada 2010/2011 estrena nova superfície –s’ha passat de terra a gespa natural. La seu central de l’entitat també s’ha desplaçat fins a les oficines de l’estadi de Vilatenim.
Annex La Casera Vilatenim