Notícies
Noticia

UE Figueres i CF Peralada organitzen un torneig de futbol base per unir els dos clubs

Data: 2018-09-03 10:41:00

Descripció:

La UE Figueres i el CF Peralada han unit esforços per organitzar la primera edició del Trofeu dels Presidents, un torneig de futbol base que es disputarà en dos caps de setmana, el dissabte 8 i el diumenge 23 de setembre, i que enfrontarà 12 equips de les categories inferiors de les dues entitats. La competició l’han impulsat els presidents dels dos clubs, Narcís Bardalet i Miquel Llobet, i compta amb el suport de Josep Maria Martorell, propietari del Castell de Quermançó (Vilajuïga). El torneig neix amb la intenció de fomentar la bona sintonia entre els dos principals clubs de futbol de l’Alt Empordà i de potenciar el futbol base, al temps que vol retre un homenatge a la figura de Salvador Dalí i potenciar una fortalesa declarada bé cultural d’interès nacional. Per aquest motiu el trofeu reprodueix el Castell de Quermançó amb un rinoceront als seus peus, tal com el geni del surrealisme va proposar a mitjans de la dècada dels 80.

 

“No està renyit ser del Figueres i del Peralada”, defensa Narcís Bardalet, president de la Unió, que reconeix que és assidu dels dos camps de futbol. “És absurd que dues poblacions separades per pocs quilòmetres es portin malament pel tema del futbol. Hi ha més coses que ens uneixen que les que ens separen. Som els dos clubs de l’Empordà que estem més amunt, quant a categories, i que aglutinem més futbol base”, amb uns 350 jugadors al Figueres i uns 240 al Peralada. Per aquest motiu els dos presidents van decidir tirar endavant una proposta que servís per unir les dues aficions, i d’aquí va néixer el Trofeu dels Presidents: “Serà una confrontació entre tot el futbol base que es jugarà en dos caps de setmana, amb sis partits a cada jornada”, explica Miquel Llobet, màxim mandatari del Peralada. El dissabte 8 de setembre es disputaran 6 partits a Vilatenim, mentre que el diumenge 23 es jugaran els 6 restants a Peralada en el nou camp de gespa artificial. “El torneig ens servirà per inaugurar aquesta nova instal·lació”, diu Llobet, que destaca que els socis de les dues entitats tindran un descompte del 50% per accedir tant a Vilatenim com al camp de Peralada.

 

Dalí i Quermançó, el trofeu per al guanyador

 

La vinculació que Salvador Dalí tenia amb el Figueres, el Peralada i el Castell de Quermançó es posa de manifest en el trofeu que ha dissenyat l’artista Rubén Mañas seguint una idea de Josep Maria Martorell. “Ens ha fet un trofeu que ens ha enamorat. Té una grandíssima personalitat i dona més força al torneig”, comenta Llobet, mentre que Bardalet diu que “surt de l’habitual”. Martorell, propietari del castell, s’ha basat en una idea que Dalí va explicar l’any 85 en una entrevista al diari Avui i que el periodista Josep Playà va recuperar el febrer del 2002 en un article al setmanari Hora Nova, en la qual proposava col·locar un rinoceront als baixos del Castell de Quermançó per atreure-hi els turistes. “El torneig ens ajuda a crear ambient futbolístic entre els dos clubs capdavanters de l’Alt Empordà i, al mateix temps, promocionem culturalment el Castell de Quermançó”, comenta Miquel Llobet. El propietari de la fortalesa es mostra “agraït” als dos presidents, ja que amb la competició “ens ajuden a fer difusió del castell”.


Sistema de competició

Cada partit atorgarà un punt al guanyador, mentre que en cas d’empat els dos equips obtindran mig punt cadascú. El vencedor del torneig serà el club que arribi com a mínim als 6,5 punts. Si la competició acaba amb els dos empatats a sis punts, el títol es decidirà a la tanda de penals (només a la primera edició) o bé serà per al campió de l’any anterior.

 

Horaris


Dissabte 8 de setembre. Estadi de Vilatenim

09.45h Aleví C 1a UEF – Aleví A 1a CFP

11.15h Benjamí B Preferent UEF – Benjamí A 1a CFP

12.30h Aleví A Preferent UEF – Aleví B 1a CFP

14.30h Cadet A Preferent UEF – Cadet A 1a CFP

16:30h Infantil A 1a UEF – Infantil A 1a CFP

 

Diumenge 9 de setembre. Estadi de Vilatenim

16:30h Juvenil A Preferent UEF – Juvenil A Preferent CFP

 

Diumenge 23 de setembre. Camp del Peralada

09.00h Benjamí C 2010 CFP – Benjamí C 2010 UEF

09.00h Prebenjamí A 2011 CFP – Prebenjamí A 2011 UEF

10.00h Aleví D 2a CFP – Aleví D 1a UEF

15.00h Infantil B 1a CFP – Infantil B 1a UEF

17.00h Cadet B 1a CFP – Cadet B 1a UEF

19.00h Juvenil B 2a CFP – Juvenil B 1a UEF

20.45h Lliurament del trofeu

Aquesta notícia ha estat llegida 842 vegades.