Notícies
Primer Equip
Noticia
Noticia Noticia

El motlle del Figueres 2018/19 el farà Joan Esteva

Data: 2018-05-21 09:53:00

Descripció:

El tècnic barceloní Joan Esteva serà l'encarregat de liderar el Figueres 2018/19 des de la banqueta. De 45 anys, Esteva té passat recent al CE Europa, al qual va dirigir, a 3a Divisió, les temporades 2016/17 i 2017/18. A la mateixa categoria també s'havia fet càrrec dels projectes de la UE Sant Andreu (2015/16) i del CD Castellón, del grup VI (2014/15), amb qui es va proclamar campió de la Copa Federación Comunidad Valenciana. El nou entrenador de la Unió també coneix bé la 2a Divisió "B", gràcies al seu pas pel CE Constància (2012/13 i 2013/14), i l'Sporting Maonès (2009/10 i 2010/11) -en la primera campanya a Menorca (2008/09), va aconseguir pujar després de ser subcampió del grup balear i disputar amb èxit la fase d'ascens. Joan Esteva va iniciar-se com a entrenador al CF Alella, a 1a Regional (2003/04 i 2004/05), i també al Sant Cugat Esport FC (2007/08). El futbol base del RCE Espanyol, el Cerdanyola (3a), i la UE Sant Andreu i el CE l'Hospitalet (2a B), van veure jugar Esteva en la seva etapa en actiu.

 

Joan Esteva, que avui ja segueix de ben a prop les evolucions dels jugadors del primer equip en la sessió preparatòria de l'amistós de demà contra el Girona FC (20.15 h), s'ha mostrat molt il·lusionat en el projecte que té entre mans, però també caut a l'hora de parlar d'objectius: "La veritat és que arribo amb la màxima il·lusió. Estic molt content i orgullós de poder defensar els colors d'un club com la Unió Esportiva Figueres, amb l'afegit del moment, ja que coincideix amb el seu Centenari. La il·lusió, per part de tots, és la de fer una bona temporada i un bon treball. És una gran satisfacció i un honor que s'hagi pensat en mi. Ara haurem d'anar pas a pas. Tots volem que les coses funcionin el més bé possible, però hem de tenir tranquil·litat. Ara és encara d'hora. Treballarem per fer un equip competitiu i una bona plantilla, que tingui la màxima il·lusió, però amb la pressió necessària, i treballarem perquè la bona feina es vegi reflectida en els resultats". Tot i viure les seves primeres hores com a tècnic blanc-i-blau, Esteva ja té un motlle en ment de com ha de ser el seu nou equip: "El Figueres que jo vull és el que en els últims anys ha mostrat una filosofia marcada. Sóc partícep d'entendre així el futbol. Ha de tenir una identitat pròpia, amb bon gust i bon tracte per la pilota, però també competitiu, equilibrat i amb ambició. Encara és aviat per parlar de la classificació. Ara és el moment de posar els fonaments i començar a treballar amb il·lusió per fer la millor temporada possible".

 

Del Figueres 2017/18, en té un molt concepte: "Penso, i també pensa la resta del cos tècnic, que aquest equip té una molt bona base i fonaments. Treballarem per intentar millorar-lo, però també per mantenir el que ha estat el bloc de jugadors importants de la temporada passada i, en la mesura del possible, incorporar-ne de nous que ens puguin donar una qualitat afegida. És evident que la 3a Divisió és una categoria de molta igualtat. El més important és posar ara les bases del que es vol fer. La plantilla haurà de ser el més equilibrada possible, amb les peces que pensem que són importants. Aquest equilibri, i la competitivitat, han de servir per millorar el treball del dia a dia".

Aquesta notícia ha estat llegida 607 vegades.