Notícies
Noticia

Albert Carbó substituirà Damià Sagué a la coordinació del futbol base de la Unió

Data: 2018-05-07 10:51:00

Descripció:

El figuerenc Albert Carbó serà l'encarregat de recollir el testimoni de Damià Sagué a la coordinació del futbol-11 de la UE Figueres, després que aquest darrer anunciés darrerament la seva marxa complertes cinc temporades al càrrec. Carbó, de 27 anys (8/8/1990), ha dilatat bona part de la seva trajectòria esportiva -com a jugador i com a entrenador- al CF Peralada, de qui en va arribar a vestir la samarreta del seu primer equip durant tres exercicis a 1a Catalana una vegada exhaurida la seva etapa formativa amb els blanc-i-verds i amb una petita incursió d'un any al juvenil del FC Girona. El que serà coordinador unionista va penjar les botes a l'AE Roses, a 2a Catalana, després d'obrir un parèntesi a Dinamarca, on va seguir en actiu, per estudis. Com a tècnic, Albert Carbó, que disposa del 2n Nivell de l'Escola Catalana, va dirigir el cadet del Peralada durant dues campanyes i, en la present, s'asseu a la banqueta del Cadet A de la Unió, a Preferent, al costat de Borja Garcia.

 

Carbó té molt clares les directius que vol traçar una vegada assumeixi les seves noves funcions al Figueres: "La meva figura no serà específicament de coordinador administratiu, sinó que incidiré molt en el treball de camp, buscant un model de joc únic per al futbol base del Figueres. Hem d'intentar que tots els equips treballin amb la mateixa idea i, al marge de vetllar pel creixement de les persones, aconseguir que en l'àmbit futbolístic els joves posin el seu punt de mira en el primer equip. El futbol base de la Unió ha de ser un referent a la província de Girona -ja ho és, però també a Catalunya". En relació al llegat de Damià Sagué, el seu substituit en té bones paraules: "S'ha de destacar que m'ho ha posat tot molt fàcil, deixant la feina del tot organitzada per a la meva entrada com a coordinador". I també subratlla noms molt coneguts a Vilatenim com a peces clau en la seva trajectòria: "A títol personal, Rodri és un dels meus mentors, com Eduardo Vílchez en l'etapa futbolística en actiu. També Chicho, ja aquí a Figueres. Però no puc deixar d'esmentar a Borja Garcia, amb qui he crescut de la mà com a entrenador els darrers tres anys". El que serà 3r coordinador de futbol-11 a la Unió després de la refundació del club el 2007 es mostra "orgullós d'assumir aquesta funció en un històric que l'any que ve, a més, celebrarà el Centenari. Em sento molt valorat per la gent que forma l'entitat i crec que amb molt treball podrem tirar endavant aquest projecte".

 

D'altra banda, el que ha estat coordinador dels set equips de futbol-7 de la FE Figueres aquest curs 2017/18 Juan Clemente posarà en ordre també els de la Unió de la mateixa disciplina -els quatre alevins i dos benjamins que fins ara assumia Rafa Bonillo- la campanya vinent. De 31 anys, Clemente -amb passat a la coordinador del CF Esplais i que dirigeix també enguany l'Aleví C de la Unió, treu conclusions molt positives del seu primer any a Vilatenim: "Està essent una primera temporada d'assimilar conceptes, d'adaptació a la filosifia de club i a la seva estructura... I també de coneixement dels jugadors, així com dels seus entrenadors". I del futur, no amaga que es cerca fer un pas endavant; "La temporada que ve es presenta il·lusionant, amb el Centenari a l'horitzó i els canvis que es produiran, tant a la junta directiva com en l'estructura esportiva. L'objectiu marcat és el de seguir com a la mateixa línia esportiva dissenyada per Rafa Bonillo, a qui agraeixo el gran treball i l'ajuda que m'ha proporcionat, però també intentar fer un salt qualitatiu en el nivell dels equips, una vegada consolidades les categories. Hem de buscar estar el més amunt possibles a les classificacions, amb el permís de clubs com el Girona, però sempre respectant la nostra idea de joc i els nostres valors com a club".

Aquesta notícia ha estat llegida 1624 vegades.