Notícies
Noticia

Estesa de mans entre la Unió i l'Ajuntament

Data: 2013-07-19 18:47:00

Descripció:

Davant poc més d'un centenar de socis -una xifra realment significativa en relació a les assemblees anteriors, en què l'assistència va ser d'una seixantena, la junta general ordinària de la Unió d'aquest passat dijous 18 de juliol al vespre al Casino Sport Figuerenc va servir, d'entrada, per exposar a la platea de l'auditori Narcís Monturiol el que suposarà per al club l'estrena del nou conveni -en principi, d'una durada de 10 anys- que s'està gestant amb l'Ajuntament de la ciutat i que li permetrà la gestió total de l'estadi de Vilatenim, del qual en tindrà un ús prioritari. Entre d'altres actuacions, el nou acord permetrà al Figueres fer-se càrrec del manteniment continuat de la instal·lació, facilitar que tots els seus equips s'entrenin i juguin els seus partits a Vilatenim i engegar diferents obres de millora -com la conversió del camp annex de gespa natural a artificial; l'obertura d'un local social a la part alta de la tribuna, just en la perllongació de les cabines dels mitjans, i l'habilitació d'un ascensor per fer menys dificultós l'accés al camp a les persones amb mobilitat reduïda. Segons l'esborrany del conveni, l'aportació anual del consistori serà de 105.000 €, que la Unió destinarà a les partides de subministres, gestió de l'estadi i a l'amortització d'un préstec.

 

D'altra banda, els socis -que van conèixer les baixes a la junta directiva d'Enric Mas i Josep Jutge, que cedeix la tresoreria a Marc Maria Sanllehy- van aprovar els preus dels abonaments per a la campanya 2013/2014, que pateixen un lleuger increment de 5 € en alguna de les modalitats: Llotja, 250 €; Protector, 150 €; Adult, 100 € -per 95 € de la campanya anterior; Senyora, 70 € -per 65 €; Jubilat, 70 € -per 65 €; Soci simpatitzant (amb dret a presenciar 5 partits a Vilatenim), 35 €; Juvenil, 35 €, i Aleví 0-10 anys, 12 €. A més, al llarg de la temporada se celebraran un màxim de dues jornades econòmiques, mentre que el preu de les entrades es mantindrà en 15 €, la tribuna, i 8 € la general i lateral. Pel que fa al pressupost del proper exercici del primer equip, s'incrementa en 56.000 € en relació a l'anterior -passa d'una previsió de despeses de 151.000 € a 207.000 €, motivat, l'augment, pel fet d'haver d'assumir les despeses de manteniment de l'estadi en base a la nova concessió d'ús pactada amb el consistori. De l'informe esportiu, cal ressaltar que la plantilla del primer equip es dóna inicialment per tancada amb l'arribada d'Ivan Cristino i Mabil (Olot), Arimany (Peralada) i Bonaventura (Banyoles). A més, Quim Rodríguez (La Jonquera) i els juvenils Guillem Pérez i Joan Pujol faran la pretemporada -que comença el 22 de juliol i amb estada a Camprodon inclosa- sota les ordres de Xavi Punsí. El primer equip seguirà jugant els seus partits com a local els diumenges a la tarda -l'horari del partit contra el Palamós del 25 d'agost, corresponent a la 1a jornada, podria variar.

 

En el discurs del president de cloenda de l'acte, José Antonio Revilla -que complia la seva 7a assemblea, la segona com a màxim mandatari de l'entitat, es va mostrar "molt il·lusionat amb la temporada que s'acosta i amb l'equip que s'ha fet, amb 14 jugadors d'entre 22 i 24 anys. Tenim una plantilla per poder estar a dalt, i s'ha pogut mantenir l'estructura tècnica de la temporada passada, sense grans canvis dins del vestidor i amb cap baixa voluntària". En relació a l'entramat social, Revilla va lamentar el fet que "aquest any passat, no s'ha arribat als 600 socis, la xifra més baixa des de la refundació. És un fet desencisador. Busquem solucions amb promocions i ofertes, però això també passa a d'altres llocs. Necessitem tenir major repercussió social a Figueres. Amb 600 socis no es pot estar a 2a B. Estem molt contents del que tenim, però ens falta massa social i seguirem treballant a partir del nostre futbol base, de les escoles, de col·laborar amb d'altres clubs de la comarca...". Sobre el nou conveni d'ús de l'estadi, el president va admetre que "ens donarà força estructural", prèviament a l'anunci que Argon deixarà de ser el patrocinador principal de l'entitat: "No té perquè passar res. Tenim converses amb dos o tres empreses perquè assumeixin el patrocinici. El club no pot dependre d'una sola persona o una empresa. Per a mi ha estat un orgull, però és obligat fer un canvi". En el tram final de l'assemblea, José Antonio Revilla va fer saber que Pere Aguado passarà a ser nomenat soci d'honor del club.


Aquesta notícia ha estat llegida 1623 vegades.