Notícies
Noticia
Noticia Noticia
Noticia Noticia
Noticia Noticia
Noticia Noticia
Noticia Noticia

Tot un dia amb la pell de gallina

Data: 2011-08-23 09:15:00

Descripció:

Jornada històrica la que va viure la Unió diumenge amb la celebració del 25è aniversari de la inauguració de l'estadi de Vilatenim. El club, amb un gran esforç, va aconseguir reunir bona part de la plantilla que, el 25 d'agost de 1986, va estrenar la instal·lació amb un amistós enfront del FC Barcelona (3-1). Aquell equip es preparava aleshores per afrontar el repte de la primera temporada de l'entitat a la 2a Divisió A. Eren altres temps, tant a la gespa com a la graderia, però el passat diumenge, el club va tornar a reviure grans moments i, de fet, així ho demostra la gran atenció mostrada pels mitjans de comunicació en les darreres hores. Ràdios, premsa i televisió han tornat a situar la Unió en el panorama del futbol català, gràcies a un acte que res tenia a veure amb categories, fitxatges ni ascensos. Els Ferrer, Bolaños, Soldevilla, Arturo, Russet, Valentín, Gratacós, Cuevas, Valdo, Boada, Guitart, Mentxaka, Giralt, Boix, Valle, Bayona, Corominas, Paco Martínez, Forcadell, Pitu Duran i Cañizares no van poder evitar emocionar-se en el primer contacte després de molts anys en els primers minuts d'una jornada que, per al club, va resulta ser inesborrable. Tampoc van faltar a la cita els tècnics, Mané i Nitus Santos; el cap dels serveis mèdics, Joan Prat, ni el massatgista Pat. A qui més emocionat es va veure va ser a l'alcalde del moment, Marià Lorca, a qui li va fer especial il·lusió retrobar-se amb Mané.

 

La intensa calor va presidir el moment del retrobament, al vestíbul de l'estadi pels volts de les dues de la tarda. Van ser moments molt intensos que també van ser presenciats per una part del grup de periodistes que, l'any 1986, es feien càrrec de seguir els ets i uts del primer equip de la Unió -Pitu Anaya, Josep Puigbert, Jordi Carreras, Emili Casademont, Jordi Xargayó... Als jugadors, molts d'ells acompanyats pels seus fills i esposes, els va faltar temps per sortir a la gespa i tornar a escoltar el silenci de Vilatenim. Allà no va faltar la foto de rigor, abans de passar pel vestidor local, que en dues dècades i mitja no s'ha mogut però que ha guanyat en espai. Amb un somriure d'orella a orella, alguns no van poder deixar passar la oportunitat de mostrar als seus fills on s'asseien per escoltar les instruccions de l'entrenador. Minuts després, la comitiva es va desplaçar a pocs metres de l'estadi per, entaulats els convidats, seguir recordant vells temps en un dinar de germanor al qual també va assistir el cos tècnic del primer equip actual i l'alcalde Santi Vila -prop d'una setantena de persones en total.

 

A tocar la fi de l'àpat, Pere Aguado, l'actual president; Marià Lorca, l'antic alcalde; Paco Martínez, el capità del partit del 25 d'agost de 1986, i Santi Vila, el batlle de Figueres, es van fer càrrec dels parlaments. Tampoc van faltar les paraules del tècnic que va dur el Figueres a 2a A, José Manuel Esnal, Mané, que es va adreçar així als que van ser els seus jugadors: "Teníem futbolistes d'enorme qualitat, que van proporcionar felicitat a molta gent, i això és el millor que ens podia passar. Per a un futbolista, poder gaudir de la teva professió i que, a més, et paguin i t'aplaudeixin, és fantàstic. I si, a més a més, al cap de 25 anys et recorden... Per tant, vull agrair als futbolistes, que són els protagonistes de la pel·lícula, que sempre sotmesos a la disciplina de grup i a la pressió de resultat, van saber gaudir del moment, Això ho aconsegueixen pocs equips, i durant una època ben curta. Molts de vosaltres, al llarg de la vostra trajectòria futbolística, haureu viscut moments feliços i d'altres de durs, com també va passar a Figueres. Però us haig d'agrair que entre tots ho portéssim bé. Sí que és cert, també, que en aquells moments, el vincle de Marià Lorca, l'alcalde, Emili Bach, el president, i les institucions, que van empènyer i projectar l'entitat, va ser determinant".

 

A mitja tarda, la família blanc-i-blava -que durant el dinar va poder visionar, en una pantalla, el partit d'inauguració de l'estadi de Vilatenim d'aquell 25 d'agost de fa 25 anys, a més d'un petit reportatge del Figueres-Andorra que va supoar l'ascens a 2a A dels unionistes- va retornar a la gespa artificial de la instal·lació per saludar l'afició -els jugadors del primer equip i els 24 que va desplaçar l'espanyol B per a l'amistós els van fer el passadís. Ovacionats, sobretot l'ídol Antonio Cuevas, van aprofitar la ocasió per tornar-se a fotografiar junts i, just després, amb el Figueres actual d'Arnau i Punsí, abans d'abandonar el terreny de joc i seguir les evolucions del partit de presentació des de la llotja. Alguns, que havien de fer front a llargs desplaçaments de retorn a casa, van abandonar amb el cor encongit Vilatenim al descans i a d'altres els va costar el que no està escrit tancar la porta a un dia memorable que no va fer res més que demostrar que el Figueres ja ha tornat.

 

 

Podeu accedir a l'àlbum d'imatges de la jornada des d'aquest enllaç:

 

http://www.uefigueres.cat/fotos/fotoEquip/255/52

 

Aquesta notícia ha estat llegida 1023 vegades.