Notícies
Noticia

Vilatenim, 25 anys després

Data: 2011-08-04 17:34:00

Descripció:

La UE Figueres reviurà d'aquí a pocs dies un dels esdeveniments que més empremta han deixat en la seva història, la inauguració de l'estadi de Vilatenim. No en va, el proper 25 d'agost es compliran 25 anys d'aquell primer partit en què la Unió va rebre la visita del FC Barcelona, l'any 1986, en un amistós que va omplir la graderia per primera vegada. El club no vol deixar passar la oportunitat de commemorar el quart de segle de vida d'una de les instal·lacions futbolístiques més admirades arreu del territori estatal, i per aquest motiu ha decicit organitzar diferents actes que, en aquesta ocasió, se celebraran el diumenge 21 d'agost, coincidint amb la visita de l'Espanyol B (18 h) a l'estadi en l'amistós que servirà de presentació oficial de l'equip d'Arnau Sala i Xavi Punsí.

 

Així, la Unió reunirà a la mateixa taula, en un àpat de germanor al migdia (14 h), al Restaurant El Pa Volador, a escassos metres del mateix estadi, tots els integrants d'aquella plantilla de la temporada 1986-87, la que, a la vegada, va afrontar la 2a Divisió A per primera vegada a la història unionista, amb el tècnic José Manuel Esnal, Mané, al capdavant. El club està agilitzant les gestions per poder aplegar a Vilatenim els Ferrer, Gratacós, Guitart, Arturo, Valentín, Paco Martínez, Bayona, Pitu Duran, Mentxaka, Valdo, Cuevas, Soldevila, Boix, Bolaños, Forcadell, Cañizares, Gallo, Valor, Boada, Giralt, Russet, Manolo Valle, Corominas i Néstor. Tampoc faltaran a la cita Mané, Nitus Santos -aleshores segon entrenador; Pat, massatgista; Joan Prat, cap dels serveis mèdics, juntament amb Narcís Bardalet; Xavi Xinxó, secretari; Marià Lorca, alcalde de la ciutat en aquell moment, i Emili Bach, com a president, així com una representació dels periodistes que, aquell any, seguien l'actualitat blanc-i-blava de manera més directe. Després del dinar, tota la comitiva es desplaçarà a Vilatenim per presenciar des de la llotja el partit amistós de presentació del primer equip davant l'Espanyol B.

 

El club també vol fer partícep d'aquest esdeveniment a tota la seva massa social i als seus simpatitzants, motiu pel qual fa una crida a la seva afició perquè el diumenge 21 d'agost es desplaci a l'estadi per reviure el quart de segle de la inauguració de Vilatenim, que va encetar una etapa gloriosa inesborrable a les pàgines de la història blanc-i-blava.

Aquesta notícia ha estat llegida 1284 vegades.