Notícies
Noticia

La Unió envaeix la sala de plens de l'Ajuntament

Data: 2011-07-04 19:41:00

Descripció:

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha rebut a mitja tarda d'avui dilluns 4 de juliol al saló de plens de l'Ajuntament de la ciutat la vuitantena de jugadors, ajudants i entrenadors representants dels quatre equips de la Unió que, aquesta temporada, han assolit l'ascens de categoria -primer equip, filial, juvenil A i infantil A. Vila, acompanyat pel regidor d'Esports, Quim Ferrer, ha lliurat una placa per recordar aquesta fita al president de l'entitat, Pere Aguado, que en el seu parlament ha volgut recordar als presents que "el club està on està per mèrits esportius, lluny de tripijocs ni falses dreceres", en relació a l'enrenou i a les discrepàncies sorgides ara fa quatre anys entre alguns directius i socis entorn a la possibilitat que el primer equip ascendís de categoria als despatxos.

 

Aquest ha estat el discurs de l'alcalde de la ciutat, Santi Vila, dirigint-se als assistents a la sala de plens: "L'Ajuntament i el govern de la ciutat han de tenir cura de tota la pràctica esportiva, però en especial d'aquells clubs i entitats que porten el seu nom a tot arreu i que ens feu quedar molt bé, que no vol dir només guanyar, sinó també essent distingits pels valors associats a un projecte esportiu que tiren endavant. En aquest aspecte, la Unió Esportiva Figueres i la Fundació Esportiva Figueres heu estat exemplars i us ho agraeixo moltíssim. Per tant, més enllà de la felicitació per haver estat campions o sots-campions, també us agraeixo haver-nos fet sentir orgullosos de com ens representàveu arreu del territori gironí".

 

"Fa quatre anys, jo acabava d'entrar a l'Ajuntament com a alcalde de la ciutat, i vam trobar el futbol a Figueres desolat i destrossat. Quatre anys després, tots els figuerencs i figuerenques als que ens agrada el futbol estem en un somni, i no és cap pressió. Tenim el somni que, ben aviat, tornem a veure la Unió Esportiva Figueres a 3a Divisió. És un tema tabú, que no gosem dir, però tothom sap que Figueres sempre ha estat una capital del futbol a Girona i que la Unió Esportiva sempre ha estat a dalt de tot. El Figueres ha tingut quinze anys de futbol meravellosos, amb resultats molt bons, però per circumstàncies que tots coneixem va passar el que ja sabem. Fa quatre anys, ens vam trobar amb el president, en Pere Aguado, en José Antonio Revilla, en Jordi Pujol... en definitiva, amb tota aquella gent que estava fent el cor fort, i vam parlar de deixar-nos d'invents, de dreceres i de guanyar categories als despatxos i sí de fer feina. I fer feina vol dir comptar amb la gent de casa, amb les seccions, amb els equips de base, estar atents al talent, de qui despunta, per ajudar-lo i potenciar-lo, fer una política de fitxatges sensata... I això és el que s'ha sabut fer magistralment".

 

"Per part de l'Ajuntament heu rebut recolzament, amb diners, amb instal·lacions, amb inversions per a les infraestructures necessàries, però mai de la vida heu rebut pressió, en el sentit de necessitar resultats i categories. Les coses han sortit bé, no només amb el primer equip, que és el vaixell insígnia, sinó també amb d'altres, com avui es pot veure aquí, que han estat campions o sots-campions. Aquesta és la fórmula magistral que heu aplicat molt bé i que heu de continuar aplicant. Sou un club solvent, seriós, amb una ciutat potent de 45.000 habitants al darrera; amb empreses que, malgrat trobar-nos en un context molt difícil, ajuden i col·laboren, amb ganes de seguir-ho fent i més que en podem trobar... Per tant, crec que és lògic i inevitable que, com a ciutat, ens il·lusionem en somiar amb la Unió a 3a Divisió, però no hem de ser avaluats per aquest objectiu. Ho hem de ser per la capacitat de ser un club solvent, amb un finançament i una economia ben resolts, amb la seva junta directiva, el seu equip tècnic, les empreses que donen suport... Perquè no hi ha invents ni camins alternatius a fer. Perquè quan ho fies tot a un únic patrocinador, acabes amb fracàs. Quan ho fies tot al talonari de l'administració, acabes amb fracàs. Quan ho fies tot a una base de futbol formatiu de veritat, i no només a la política de fitxatges feta a cop de talonari, això és el que funciona. I si no, només cal donar un cop d'ull al que està passant a Lleida..."

 

"Honestament, penso que esteu, i estem, en la direcció correcta. Aquest és el camí que hem de fer. Us agraeixo moltíssim la dedicació que hi poseu, perquè això a vegades és molt ingrat. Als jugadors, que al final sou els protagonistes, us haig de donar les gràcies en nom de la ciutat i recordeu que sou avaluats, no només per l'èxit esportiu, sinó també pels valors que transmeteu amb la vostra samarreta. Jo al meu despatx hi tinc una samarreta de la Unió amb el número 12, que em vau regalar fa un parell o tres de temporades. Si algun dia em necessiteu, només ho heu de dir! Però malament aniríem si us haig de venir a solucionar algun partit... També hem d'agrair a les empreses el seu suport, i a la massa social, ja que sense ells tot perdria el seu sentit. Enhorabona a tots".

Aquesta notícia ha estat llegida 848 vegades.