Notícies
Primer Equip
Noticia

De nedar també en saben (3-0)

Data: 2011-03-12 19:39:00

Descripció:

Ni tan sols la improvisada piscina en què s'ha anat convertint al llarg del dia la superfície del terreny de joc de Vilatenim a causa de l'acumulació d'aigua de la pluja ha frenat un Figueres que, assumint bé el guió que havia d'interpretar -impossible intentar el joc d'associació perquè la pilota no lliscava- ha encadenat la seva vuitena victòria consecutiva davant d'un Gironella desaparegut (3-0). L'enfrontament s'ha convertit en un intercanvi de puntades amunt i avall en què els de casa han posat molt més interès. La Unió ha sabut guanyar bona part de les accions en què ni els uns ni els altres disposaven de la possessió al bell mig de les basses, però el primer temps ha estat lleig. Només dos intents de Teixi -el primer, alt (16'), i el segon l'ha pogut desviar el porter (28')- semblaven tenir cert verí abans que Argelich empentés Pep Esteve dins de l'àresa en una jugada sense perill aparent de gol (43') i l'àrbitre no dubtés en xiular el punt de penal. Toti ha fet l'1-0 des dels onze metres (44') i ha obert la llauna d'un partit en què resultava quasi impossible generar alguna cosa a l'àrea del rival. El Gironella s'ha fet un tip de córrer, però poca cosa més. Només una arribada de Ferran que Murga ha interceptat dins de l'àrea evitant maldecaps (17') ha comptat com a acció ofensiva dels de fora.

 

A la represa, amb molta més aigua al camp que durant els primers quaranta-cinc minuts, el Figueres ha estat encara més superior. No s'hi ha sentit còmode perquè no ha ensenyat la seva identitat, però s'ha disfressat d'obrer de pic i pala i en una embranzida final incontestable ha bufetejat un Gironella molt tímid. De tota manera, els visitants han estat a punt de trobar una illa enmig de l'oceà quan Ferran ha fet un cop de cap que ha fregat el pal dret de la porteria d'Ureña (65'), però la resposta d'Arnau Sala ha estat contundent. Una acció de Teixi per l'esquerra en què ha tingut massa gana de gol -Cruz era sol al seu costat disposat a empènyer el cuir- i que el porter ha acabat desfent (73'), ha precedit el 2-0, una altra diana de traca i mocador. Luque, des del semicercle central del terreny de joc del Gironella, ha vist el porter avançat, i li ha enviat un globus que ha descansat a la xarxa (77'). Entremig, el mateix Luque havia hagut d'intervenir dins la seva àrea per evitar una rematada perillosa d'un jugador blanc-i-groc en l'única mitja ocasió del Gironella (74').

 

Als de Xavi Posas els ha acabat caient el ruixat -no ha deixat de ploure en cap moment. Amb els punts ja repartits, Toti ha executat un córner des de la dreta del porter cap al segon pal, on Alforcea no ha pogut impactar bé la pilota i aquesta ha quedat adormida a l'àrea petita, per on passava Sile per endreçar-la i fer pujar el 3-0 (80') -celebració amb barretina inclosa. Al final, els unionistes encara haurien pogut omplir més la garrafa, però els tirs de Toti (89' i 90') i Adrià Serra (90') no han trobat el camí de porteria per ben poc.

 

UE Figueres: Ureña, Alforcea, Pep Esteve (Sile, 60'), Pipa, Murga, Cruz (Merca, 84'), Toti, Teixi (Adrià Serra, 77'), Argi, Moñino i Luque (Mate, 87').

CF Atlètic Gironella: Romero, Argelich (Gerard, 63'), Ivan, Riki, Raúl, Dani, Santamaría (Toni, 46') (Moreno, 63'), Guifré, Manubens, Roger (Rafael, 77') i Ferran (Eme, 82').

Àrbitre: Carlos Ferrero Mansilla, de la delegació de Barcelona, amb Jonatan López Rabelo i José Antonio Fernández Morillo com a assistents. Ha amonestat Cruz, Pep Esteve i Sile, de la Unió, i Argelich, Ivan, Guifré, Ferran, Gerard i el delegat, Pere Santamaria, del Gironella.

Gols: 1-0: Toti Tarradellas (44') (p.); 2-0: Luque (77'); 3-0: Sile (80').

Incidències: Uns 200 espectadors a la graderia de Vilatenim en una tarda ventosa, plujosa i freda, amenitzada, però, per un grup d'integrants de la Colla Castellera de Figueres, i amb la presència a la llotja de l'alcalde de la ciutat, Santi Vila.

Aquesta notícia ha estat llegida 1590 vegades.