Llegendes

Joaquim Coll

Joaquim Coll Joaquim Coll

Joaquim Coll va vestir durant un bon grapat de temporades la samarreta de la Unió. Va fer-ho per primera vegada la temporada 1951-92, quan l'equip blanc-i-blau militava a la 1a Regional, i amb Medina com a entrenador. Coll va coincidir al vestidor amb Francesc Milla, que va deixar el fubol en actiu poc després -l'any 1953, amb 14 temporades a l'esquena. Josep Maria Macau va ser el seu primer president, però més tard el seguiren Pere Padrosa, Josep Nucete, Josep Maria Geli, Bartolomé Mesquida, Francesc Sargatal, Fernando Gutiérrez, Aureli Teixidor... Milla va ser el seu primer entrenador durant la primera etapa com a blanc-i-blau. Més tard ho serien Víctor Garay, Josep Fajol, Arcas, el mateix Milla... La campanya 1956-57, la Unió, amb Coll a la seva plantilla, va ascendir a 3a Divisió per la reestructuració de la categoria. En aquella plantilla també hi figuraven Quintana, Fàbregas, Darnés, Ros, Rovira, Basset, Rodríguez, Labòria, Canet, Blánquez, Barnades, Vallès, Moral, Casas, Oliva, Roig i Ràfols.

 

El de Garriguella va escriure una de les primeres pàgines glorioses de la història de la Unió, la campanya 1959-60, amb la promoció -desafortunada, contra el Sant Sebastià- a 2a Nacional després d'assolir el títol de la 3a Divisió, amb un equip integrat per Serles, Buscató, Coll, Cuartango, Roca, Palma, Arana, Gimeno, Mora, Castillejos, Romaguera, Sitjà, Felip, Tejedor, Masferrer, Romera, Ribera, Vilches i Manel i dirigit per l'exinternacional de l'Espanyol Arcas. De tota manera, aquella temporada serà recordada per la celebració, per Fires, del Torneig Vilarrassa, en què la Unió es va reforçar amb mundialistes de renom com Vavá, Didí, Czibor, Evaristo, Joel o Kubala. El Figueres retornaria a 1a Regional més tard, però pujaria de nou a 3a la campanya 1964-65, amb Milla a la banqueta i Coll encara a l'equip. La següent seria la darrera de Quim Coll a la Unió.

 

Joaquim Coll ens va deixar el passat 20 de març de 2011, al seu poble de tota la vida, Garriguella, a l'edat de 78 anys.

 

A la imatge, Coll, el segon a dalt començant per l'esquerra, entre el porter Buscató i Cuartangoamb l'equip que es va proclamar campió de 3a Divisió la temporada 1959-60, i que va perdre la promoció d'ascens enfront del "Sanse".

Video