Entrevistes

Front Unió

Front Unió Data de l'entrevista: 2010-11-14 08:53:00 (per I.P.)
Dades personals:

Nom: Front Unió

Relació amb l'equip:
Penya

Altres dades:
Introducció:

 

Amb seu al Bar Baccus, de Figueres, i presidida pel soci Francesc Palomera, el nou grup organitzat d’afeccionats unionistes engega el seu camí al costat del club amb l’objectiu de créixer en nombre i engrescar la resta de seguidors.  Conscients que cal anar pas a pas, estar disposats a moure’s per captar gent jove que vulgui  compartir el seu sentiment blanc-i-blau. Ja se’ls ha vist a la graderia de Vilatenim, i d’il·lusió en tenen per prendre el relleu d’altres penyes d’èpoques pretèrites.

 

La Unió disposa aquesta mateixa temporada d’una nova penya oficial, la “Front Unió”, que presideix Francesc Palomera, soci número 789 de l’entitat, i que té com a seu el Bar Baccus, del carrer de l’Oliva de Figueres, que ell mateix regenta. De moment, els membres de la penya ja s’han deixat veure en els partits que el primer equip ha jugat a l’estadi de Vilatenim, tot esperant poder créixer en nombre per poder fer-se sentir molt més i fer arribar el seu caliu a la resta d’afeccionats.

 

Palomera té molt clar que, de moment, cal anar a poc a poc, amb l’objectiu “d’arrencar la Penya amb gent jove que estigui disposada a seguir-nos. De moment som una quinzena, però volem fer coses per poder ser un grup més nombrós. És evident que, ara, amb tan poca gent, és més costós, però si no fas el primer pas, mai s’aconsegueix res”. El que sí que és segur, és que el nou grup organitzat de seguidors unionistes volen “estar més a prop del club. Si això representa seguir el primer equip a casa i a fora, ho farem. El que pretenem és que la gent torni a tenir trempera, que s’ha perdut. Sabem que estem en unes categories no gaire agraïdes, però s’ha d’anar de mica en mica”. La Penya ja ha traçat algunes de les seves directius, que també apunten cap al futbol sala: “A la nostra seu hi veu gent de tots els esports i de molts equips diferents. Alguns també estan implicats en l’àmbit del futbol sala, i per això també donarem suport a l’equip de la Fundació”.

 

El president de la Penya Front Unió ha agraït al club la deferència de l’atenció donada en aquesta primera etapa del camí: “Ens ha facilitat moltes coses, i això sempre és d’agrair. No ha posat cap impediment en res. Li hem d’agrair l’esforç que ha fet i fa. Ara ens toca a nosaltres, però això sempre necessita temps. No ho podem fer d’un dia per l’altre...”. A banda del de Francesc Palomera, la penya blanc-i-blava ja té definits la resta de càrrecs de la junta, en què Xavier Duran n’és el vicepresident; Marc Ferrer, el secretari; Pere Palomera, el tresorer, i Carlos Ruiz, Xavier Pujol i Cristian Llopis, els vocals.

 

En èpoques passades, la Unió havia tingut d’altres penyes d’a-feccionats, amb diferent recorregut, com la Penya Unionista Figueres, la Penya Tramuntana, el Front Unió, els Supporters, els Ultres Tramuntana o Orgullo Blanquiazul.

 

El club va estar àmpliament representat al primer acte oficial de la Penya, al qual van assistir els dirigents Pere Aguado, José Antonio Revilla, Josep Jutge, Roman Martínez, Carles Lloveras, Jordi Pujol i Ramon Pujadas; els membres del cos tècnic Arnau Sala, Xavi Punsí i Toni Marín; el secretari tècnic, David Arias, i els jugadors de la primera plantilla Albert Moñino, Jordi Cruz, Joan Ureña i Ricard Ferrer.