Entrevistes

Moha Chabboura

Moha Chabboura Data de l'entrevista: 2016-11-30 09:31:00 (per Eloi Bordas)
Dades personals:

Nom: Moha Chabboura

Relació amb l'equip:
Jugador del primer equip de la UE Figueres

Altres dades:
Introducció:

De 21 anys, el davanter figuerenc del primer equip de la Unió Moha Chabboura es va guanyar un grapat de reverències fa un parell de setmanes amb els 4 gols que va signar contra la Pobla de Mafumet a la jornada 14 de la 3a Divisió i a Vilatenim. El curs passat, Moha va sumar 8 dianes en 22 participacions (744'), i en el present n'acumula 6 -quatre en un sol partit- en quasi la mateixa xifra de minuts (760'), amb 8 titularitats i 14 convocatòries. Forjat en un grapat de clubs de futbol base de la comarca (Juncària, Peralada, Vilajuïga, Llançà...) té també passat al Girona FC -al juvenil A i al filial, de 1a Catalana. Aquesta temporada, Moha té molts números per tancar uns registres il·lusionants.

 

-Com se li queda el cos a un jugador després d'aconseguir un pòquer de gols -el de la jornada 14, contra la Pobla de Mafumet?

-Per a un davanter, els gols són injeccions de confiança. Estic molt content, perquè quatre gols no es fan cada cap de setmana i menys a un equip com la Pobla. Ara, però, això ja és aigua passada. Hem d'intentar recuperar-nos de les últimes dues derrotes.

 

-L'any passat vas marcar un dels gols més ràpids de la 3a Divisió, en el dia del teu debut, al camp del Rubí. Arribar i moldre!

-Et dóna molta confiança afrontar el partit des del primer minut amb bones sensacions. Tothom s'adona ràpid si tindrà un bon dia, o no.

 

-Enguany has viscut situacions desagradables per a un davanter. Per molt que xutessis a porteria, la pilota decidia no entrar... Què sent un davanter quan veu que no aconseguir fer gol per més que insisteixi?

-Això és complicat. Et fa pensar més del compte i et va entrar en un bucle de pensaments negatius que no ajuden, almenys en el meu cas. Però s'ha d'insistir sempre sense rendir-se. Sempre acaba arribant el teu moment.

 

-Creus que aspectes de la vida pesonal d'un jugador influeixen en el seu rendiment? De quina manera?

-Sí, crec que influeixen molt. Si estàs envoltant d'un bon entorn, bones influències i intentes fer les coses ben fetes senpre t'ajudarà.

 

-Com és la relació amb Chicho?

-És molt bona. L'any passat, quan érem companys d'equip, ja ens portàvem molt bé. Això és bo, perquè em coneix perfectament i sempre intenta ajudar-me.

 

-El fet de tenir un entrenador jove quins beneficis aporta a l'equip?

-Crec que molts. Per a mi, és important que fa menys d'un any estava assegut on ara estem nosaltres al vestidor i això fa que ens entengui.

 

-Què representa el Figueres per a tu? S'estan complint les teves espectatives?

-Jo sempre he volgut jugar al Figueres. Des de petit l'he vist com una gran entitat que fa les coses molt ben fetes. Al marge d'això, sento que estic defensant els colors de casa meva.

 

-Quin és el gol que has celebrat amb més força?

-Tots els gols tenen alguna cosa especial: els primers en arribar, els que valen tres punts... Però crec que el que he celebrat amb més força ha estat el del minut 94 al camp del Morell de la temporada passada. Per al minut que era i perquè suposava tres punts més per a l'equip. També van ser especials els dos del partit contra el Sant Andreu, també el curs anterior. Va ser a Vilatenim i vam poder celebrar-los amb l'entrenador -en aquells moments Eduardo Vílchez- com a comiat.

 

-A part de ser jugador del primer equip, també ets entrenador del cadet B juntament amb Toni Cunill. Com es viuen els partits dirigint un equip des de la banqueta?

-És molt diferent entrenar que jugar. Intentem transmetre els mateixos coneixements que treballem al primer equip als jugadors del cadet.

 

-Quin és el millor consell que t'han donat mai? I tu, quin donaries?

-El millor consell que m'han donat és que mai em conformi amb el que tinc, que sempre intenti anar a més i no relaxar-me. Jo donaria aquest mateix consell. A mi em defineix molt i ajuda a tot aquell que el sàpiga interpretar bé.

 

-Per acabar, quin missatge transmets a l'afició de la Unió?

-A l'afició només dir-li que no saben el gran pes que té dins l'equip. Fallar i que t'animin, que t'aplaudeixin quan t'equivoques... I fer un gol i mirar a la graderia i trobar-la plena de gent et dóna molts ànims. Quan sortim al amp i ens trobem un bon ambient amb molts seients ocupats et dóna una raó més per deixar-ho tot al camp durant els 90 minuts. Animo tothom que ve que segueixi fent-ho i als que no, que ho facin més sovint. Nosaltres intentarem que s'ho passin d'allò més bé i donar-los moltes alegries!