Entrevistes

Pep Chavarria

Pep Chavarria Data de l'entrevista: 2016-09-28 10:05:00 (per I.P.)
Dades personals:

Nom: Pep Chavarria

Relació amb l'equip:
Jugador del Juvenil A

Altres dades:
Aquesta temporada 2016/17 acumula 123' a 3a Divisió: 11' a la 4a jornada; 67' a la 5a -titular- i 45' a la 6a
Introducció:

Nascut a Figueres i amb 18 anys i mig, ha passat mitja vida a Vilatenim. Ha avançat esglaons a l'escala del futbol base de la Unió fins a convèncer Narcís Pelach que no només podia guiar el juvenil a Preferent i ajudar-lo a ser campió, sinó que, amb el cap centrat a la Lliga Nacional, participar amb garanties en, fins ara, tres partits del primer equip a 3a Divisió. Pep Chavarria elogia sense embuts el tècnic que l'ha fet debutar a 3a -"l'admiro i el respecto", diu, però també avala les capacitats dels quatre jugadors amb qui l'any passat compartia vestidor -Ian, Pau, Genís i Torque, que són la prova ferma de l'aposta del club de confiar en el producte empordanès.

 

-El debut a 3a no ha estat precisament plàcid. A Peralada i a Olot des de la banqueta i amb un marcador advers i contra tot un Vilafranca, en aquest cas com a titular, a conseqüència de les baixes del primer equip. Segurament t’hauria agradat que hagués estat d’una altra manera...


-La veritat és que va ser un debut amarg perquè vàrem perdre. M'hauria agradat que el debut hagués estat d’una altra manera, però el sol fet d’estar a la banqueta i de jugar una estona em va fer sentir molt privilegiat.


 

-Les cròniques diuen que a Olot el Figueres va millorar a partir de la teva entrada al terreny de joc...


-Estic molt content d'haver format part de la convocatòria i d'haver tingut la oportunitat de jugar contra un equip com l'Olot. Per a mi sempre és un orgull sortir al camp i poder ajudar l'equip.


-Contra el Vilafranca, Pep i Torque, amb 18 anys, i Santi Triguero, amb 39, damunt del terreny de joc...  Et vas sentir còmode?


-Sí, em vaig sentir còmode en tot moment,  ja que els capitans i jugadors t’ajuden perquè així sigui.


-La 3a Divisió fa respecte?


-No espanta però sí que li tinc respecte. És una lliga molt complicada, amb  jugadors molt bons i de qualitat i amb molta  experiència. Jo el que intento és aprendre i créixer molt.


-Deu anys defensant els colors blanc-i-blaus del futbol base de la Unió i ara debutes amb el primer equip. És un somni fet realitat?


-Sí, és un somni fet realitat debutar al Figueres i a casa meva, on em sento molt còmode. Ara em toca seguir treballant i entrenar de valent, perquè l’entrenador segueixi confiant i em doni noves oportunitats.


-Mentre esperes més oportunitats amb el primer equip, un any a la Lliga Nacional juvenil. Una categoria a tenir en compte...


-Sí, és una categoria molt intensa, amb rivals molt complicats com el Barça, Espanyol, Cornellà, etc. En general tots els jugadors que la formen són bons. Si no, no estarien en aquesta categoria.


-Chicho juga fort amb els joves de la casa –Ian, Genís, Pep, Pau Valeros, Torque... És el camí que haurien de seguir més clubs?


-Sí, ja que els joves són el futur i se’ls ha de relacionar amb la categoria els més aviat possible, per tal que afagin el ritme i comprovin que és una competició molt difícil on s'ha de córrer i treballar moltíssim per guanyar partits. A més, els clubs han de confiar amb els jugadors  que formen  i donar-los  oportunitats.


-Per cert, parla’m de Chicho...


-Ja porto amb aquest tres anys amb ell -dos amb el juvenil. El primer any vàrem ser quarts a 1a, fent un bon joc. El segon any  vàrem guanyar la lliga juvenil de Preferent, vàrem fer una temporada impressionant. És el millor entrenador que he tingut mai, en tots els sentits. Sempre m’ha donat bons consells, i s’ha preocupat per mi no només a nivell futbolístic, sinó també a nivell personal. L’admiro i respecto.


-El teu cas, i el dels quatre jugadors que tenen fitxa del primer equip, ha de ser un exemple per als joves del planter?


-Sí, si treballes molt, ets contant i humil ho pots aconseguir. Res és impossible.


-Coneixes bé Pau Valeros, Torque, Genís i Ian, amb qui vas aconseguir l’any passat l’ascens a la Lliga Nacional. Me’ls pots definir?

 

-Són jugadors molt regulars, amb molta qualitat, que sempre intenten ajudar els companys. La temporada passada varen ser claus per sentenciar la lliga. És per això que estan al primer equip, perquè s’ho mereixen.