Entrevistes

F. Cargol

F. Cargol Data de l'entrevista: 2014-09-09 10:35:00 (per Ivan Pulido)
Dades personals:

Nom: F. Cargol

Relació amb l'equip:
Entrenador del 1r equip

Altres dades:
Introducció:

-L'inici de lliga és inesperat, però el camí per refer-se'n és exageradament llarg...

-Tots som conscients que portar tres derrotes en aquests inici és inesperat, tot i que si analitzem partit a partit, en qualsevol dels tres hem tingut moments bons de futbol i opcions per poder treure alguna cosa positiva. En aquest inici s’ha ajuntat un calendari molt dur amb equips com Rubí i Europa que estaran a la part alta fins al final i baixes importants que ens donaran molt durant la temporada.


-L'equip no ha trobat el joc que busca, i a estones se l'ha notat tens. S'ha autoexigit massa d'entrada?

-Tenim molt bona plantilla, equilibrada, jugadors amb experiència, molt implicats i que conec molt bé, ja que la majoria d’ells ja els havia entrenat a Figueres o en altres clubs. L’exigència és màxima i entrenem molt i a bon nivell. Està clar que en aquests moments l’equip entrena millor que no pas juga. Segurament el fet de voler guanyar ens ha fet jugar amb precipitació en algunes fases dels partits, per un costat és positiu, ja que demostra les ganes que té l’equip de tirar endavant. Per l’altre ja sabem que les presses mai són bones a l’hora de jugar bé a futbol.


-Fins a quin punt les baixes per lesió -alguns jugadors (Mamau i Roger) han vist molt condicionada la seva pretemporada i d'altres (Revert i Bona) ni tan sols l'han fet pogut fer- han affectat el rendiment de l'equip?

-Sempre dic que per anar a una “guerra” necessitem les armes. La plantilla va generar moltes expectatives en el moment que el club va incorporar jugadors de renom i de qualitat. Alguns d’aquests jugadors no han ni debutat i d’altres s’han perdut part de la pretemporada. Un dels handicaps més importants que tenim en aquest inici és la manca de gol. Poder obrir el marcador i posar-nos per davant ens pot donar molta confiança i això, que encara no ha passat, també arribarà. De totes formes, tot i no poder disposar de Javi Revert i Marc Bonaventura, hem de tenir altres recursos per marcar, ja que disposem de varis jugadors amb gol.

 

-Com es revitalitza un vestidor en una situació així?

-El primer que hem de fer és estar tranquils. Com a entrenador aquest és el meu setè inici de lliga a tercera divisió i si comptem els 18 partits de la temporada passada a la Unió és la vuitena temporada a la categoria. Em considero un entrenador amb molta experiència i que tinc l’avantatge que per aquest camí que estem ara ja hi he passat moltes vegades. El que em dona molta confiança és que a Palafrugell vam assolir els objectius i a Manlleu sempre vam acabar a la part alta i fent molt bones temporades. Els jugadors estan animats i concentrats, són coneixedors que això és molt llarg, i ara toca trencar la dinàmica. Un dels missatges que he volgut transmetre al grup és que qualsevol equip dels 20 que estem jugant la lliga tindrà varies dinàmiques negatives durant la lliga, fins i tot el que quedi primer. A nosaltres, juntament amb 4 o 5 equips més, en ha tocat a l’inici però sabem que una victòria ens allibera i ho canvia tot.

 

-Lluny de posar mala cara, al grup se'l veu il·lusionat...

-L’equip està fort, sabem que recuperem gent important pels propers partits i que els reforços ja els tenim amb nosaltres. Els jugadors també han passat per moments així moltes vegades i només veure’ls entrenar en fem prou per confiar amb ells. A l’entrenament d’ahir dilluns hi havia el punt de preocupació per venir de perdre però l’alegria necessària per poder preparar el proper partit amb garanties de poder-lo guanyar.

 

-El millor després d'un derbi convuls com el de diumenge passat és que aquest dimecres hi torna a haver partit?

-Després de perdre, el millor és jugar com més aviat millor. Dimecres juguem a casa davant l’afició. Fer-nos forts a Vilatenim és sinònim de victòries i això ens permetrà poder aconseguir punts. A priori ja ens ha visitat uns dels pitjors rivals que podíem tenir a casa com és l’Europa, un equip que porta dues fases d’ascens consecutives i l’equip menys golejat de tercera les dues últimes temporades, amb molta diferència en relació als altres.  Va ser un partit intens, on vam anar a remolc de la primera jugada del partit. Tot i així vam tenir tres o quatre ocasions i vam lluitar fins al final. Demà toca jugar tranquils quan tinguem la pilota i intensos sense ella, poder recuperar bones sensacions amb el joc ens alliberarà, poder tenir el partit controlat i intentar avançar-nos al marcador... Qualsevol d’aquests aspectes allibera al jugador, a tot l’equip i a l’aficionat que està a l’estadi i vol veure guanyar al seu equip.


-Quin missatge es pot transmetre a l'afeccionat que ara mateix, amb els resultats a la mà, té dubtes?

-Quan més altes són les expectatives més difícil i important és aconseguir l’objectiu. És normal que l’aficionat que encara no ha vist a guanyar l’equip tingui dubtes. Els que no n´hem de tenir som nosaltres, cos tècnic i jugadors, que som els que podem intervenir directament en el joc. Les expectatives s’han generat gràcies a la plantilla que tenim, però està clar que com he dit abans per poder treure el màxim rendiment necessitem totes les armes, per primera vegada aquest dilluns hem entrenat 19 jugadors, tots a excepció d’en Bonaventura que en té per uns dies i en Ferran Grau que si tot va bé diumenge ja el tornarem a tenir. L’aficionat ha de saber que nosaltres no deixarem en cap moment d’entrenar al 100% i que preparem els entrenaments i partits per poder guanyar. En el futbol, en qualsevol esport i en la vida mateixa les dinàmiques i els estats d’ànim són importants, ara toca guanyar i necessitem a tothom amb nosaltres. Demà una sola persona a la grada pot fer molt de bé animant a l’equip i encoratjant als altres a també fer-ho o molt de mal si fa el contrari i troba la complicitat d’altres que l’ajuden a destruir. El que tots volem és que passi el primer dels casos que a partir de l’escalfor d’un tinguem la suma de tots.

 

-L'equip ha rebut en les últimes hores el suport de tota la junta directiva. I la plantilla, i els tècnics, també creuen en aquest projecte. Ara falta una victòria?

-Estic molt content del suport del director esportiu i de la directiva. Per a un entrenador rebre ànims quan els resultats no surten és el més gratificant. Ells veuen com entrena l’equip, que disposem d’un grup humil i de bones persones i que tan jugadors com cos tècnic ens deixem la pell per poder fer una bona temporada. Estic convençut que farem un bon any i que al final estarem a dalt lluitant entre els millors. La lliga és molt llarga, el que quedi primer perdrà i empatarà molts partits durant el curs per tan no hi ha res perdut i molt per guanyar.