Entrevistes

Nino Coto

Nino Coto Data de l'entrevista: 2012-06-04 10:27:00 (per I.P.)
Dades personals:

Nom: Nino Coto

Relació amb l'equip:
Entrenador Juvenil A

Altres dades:
“La permanència del juvenil ha estat com assolir un campionat”
Introducció:

Per si algú encara té el dubte que l’experiència és un grau... Com a mostra un botó. Nino Coto va pujar al vaixell del juvenil A quan navegava a la deriva -a finals de novembre- al pou de la taula de la Lliga Nacional. Amb paciència, treball i una dosi de sacrifici il·limitada, l’ha fet arribar a port segellant una permanència que, fa uns mesos, semblava utòpica. Coto i Pujadas se n’han sortit fent ús el recurs dels joves de la casa. No es pot demanar més...

 

-No em negarà que a finals de novembre de l’any passat, quan va agafar el timó de l’equip, pensar en la salvació semblava quasi una utopia...


-Evidentment que agafar un equip amb només 8 punts era un repte, però vàrem confiar en la capacitat de treball i la qualitat dels nois per fer-los valer i donar un cop de mà al club, fent tots els esforços per mantenir la categoria i sempre pensant en els jugadors que venen darrera.

 

-En què ha evolucionat l’equip en les 22 jornades que l’ha tingut sota les seves ordres?


-Ha sabut ser competitiu i treballar amb aquest objectiu cada jugador amb les seves qualitats futbolístiques. Hem fet que puguin veure que des de la confiança en el treball es poden assolir reptes i objectius.

 

-Com s’ho ha manegat per fer coincidir la millor ratxa del juvenil A de tota la temporada -10 punts de 12 possibles- en el moment més oportú?


-Amb l’acumulació de treball i situacions viscudes per intentar ser el més competitius possible i traslladant aquest missatge als jugadors, al marge de la seva edat i categoria.

 

-Amb el grapat de contratemps que s’han hagut de superar, assolir l’objectiu s’assaboreix encara més bé?


-Sense cap mena de dubte que un valor afegit a l’objectiu aconseguit és fer-ho amb un equip amb tres cadets i jugadors de primer i segon any, amb una costant de lesionats i sancionats, i combinant jugadors amb altres convocatòries per al juvenil B i el nostre filial. Per tot això, assolir aquest objectiu és com aconseguir un campionat. 

 

-No ha tingut cap altre remei que fer debutar un bon nombre de jugadors cadets per poder completar convocatòries i, la majoria, s’han vestit de curt per participar en els onzes inicials. Aquests jugadors han fet una assignatura més?


-Evidentment, tenen una part del camí fet, ja que han conegut la competició de primera mà i jugant de titulars per tenir responabilitat en el grup. Nosaltres sempre hem apostat per la qualitat dels jugadors, encara que sigui avançant en el temps una o dues categories més a la que els pertocaria. Els jugadors són el nostre patrimoni i el nostre producte, i si serveixen, que demostrin la seva vàlua el més aviat possible.

 

-Amb el primer equip a 3a, preservar el juvenil A a la Lliga Nacional  era un esglaó gairebé imperatiu. Baixar hauria estat un fracàs?


-No des d’un punt de vista formatiu, però sí des d’un punt de refe-rència competitiu, per l’exigència de la categoria. En aquesta, els errors són més cars que a Preferent i, per tant, l’aprenentatge que viuen els jugadors amb la competició és més exigent i poden avançar feina per estar a prop del nivell que requereix el nostre primer equip.

 

-Què en trauran els jugadors d’una campanya com aquesta, en què han hagut d’aprendre a patir en gran mesura?

 

-Que en el futbol s’ha de conviure amb l’èxit i l’excel·lència i també amb la derrota i el patiment, però que amb il·lusió i treball s’assoleixen els objectius i es millora com a futbolista i com a persona. Que a la vida no tot són flors i violes...

 

-Mig any a aquest ritme... Té ganes de posar el plàstic a la banqueta del juvenil A per tornar-lo a treure d’aquí a unes setmanes i tastar què podria passar si el dirigís des de finals d’estiu?


-Crec que hi ha material humà per treballar amb garanties. Els que segueixen amb edat juvenil tenen molta qualitat, i els que pujaran del juvenil B i probablement del cadet A, també, així com els que puguin arribar, que segur que tindran el perfil de jugadors que volem en el club. Sigui qui sigui el responsable del club l’any vinent tindrà molta feina avançada. El club dóna molta importància a tornar a fer la feina de tecnificació que es va aparcar el mes de novembre passat, ja que s’haurà de potenciar el treball tècnic-competitiu amb tots els equips de l’entitat, per tal de millorar encara més el nostre patrimoni més rellevant, els jugadors.