Entrevistes

A. Ceballos

A. Ceballos Data de l'entrevista: 2012-04-23 11:22:00 (per I.P.)
Dades personals:

Nom: A. Ceballos

Relació amb l'equip:
Jugador del Figueres B

Altres dades:
“La Unió és un exemple de club i ha de tornar on estava”
Introducció:

 

Ha mastegat unionisme tota la seva vida. Amb només 20 anys (31/10/1991), aquest jove davanter del filial ha fet un grapat de gols -17, fins ara- amb l’equip de 3a Catalana. Es va posar la samarreta blanc-i-blava per primera vegada quan tenia 4 anys -la de la FEF- amb un breu parèntesi de 4 mesos quan era cadet. Estudia Animació Esportiva, però també la manera de seguir sorprenent els porters rivals...­

 

-Acredites fins ara 17 gols en els 22 partits en què has participat. Una dada que et deu satisfer molt... 


-Sí, personalment estic molt or-gullós del meu rendiment esportiu, tot i que sempre es pot fer més...


-Això d’endreçar-la a la xarxa sovint ha estat habitual en la teva etapa formativa? 


-Sempre he jugat en posicions d’atac. Normalment sempre feia gols, unes temporades més que d’altres, però sí que es pot dir que sempre n’he fet.

 

-Seguint amb les estadístiques, la suma de minuts et situa com el 5è jugador més utilitzat. Si no s’espatlla, tancaràs una bona temporada en l’aspecte personal... 


-La veritat és que normalment jugo força, la qual cosa em fa sentir utilitzat i també em facilita el fet de marcar gols.

 

-I en el col•lectiu, l’ascens és l’únic objectiu?


-L’ascens lògicament és un dels objectius primordials del grup, però no és l’únic.

 

-El contrast d’haver de competir contra plantilles amb un grau d’experiència infinit en categories regionals està essent un contratemps? 


-L’experiència en aquestes categories és important, i moltes vegades es nota que ens en falta una mica. Amb aquesta experiència, crec que no se’ns haurien escapat alguns punts...

 

-Un relleu inesperat a la banqueta sol comportar algun entrebanc. L’equip se n’ha sortit bé?

 

-La veritat és que costa adaptar-se a d’altres maneres de jugar, però crec que l’equip se n’ha ensortit força bé.

 

-Per a un jugador jove i de la casa, que el primer equip sempre miri de reüll tot el que es mou a la pedrera és una motivació afegida per jugar al filial? 


-No només és una motivació que el primer equip estigui allà, sinò també jugar en un club com el Figueres, a l’estadi...

 

-Què has après fins ara en el futbol, al marge de l’estrictament esportiu? I què t’ha donat la Unió?

 

-Personalment, crec que aprens moltes coses, com valorar-te, respectar el rival... La Unió m’ha ensenyat molt tant a nivell esportiu com a nivell humà.


-Què representa el club per a tu després de tants anys defensant la seva samarreta i on el voldries situar en el panorama futbolístic?


-La Unió és un exemple de club. Seria molt bo que primer equip tornés a estar ben amunt, com en el passat. Però també les categories inferiors haurien de recuperar el nivell elevat que havien tingut anteriorment.