Entrevistes

Xavi Gallego

Xavi Gallego Data de l'entrevista: 2012-02-13 09:59:00 (per I.P.)
Dades personals:

Nom: Xavi Gallego

Relació amb l'equip:
Jugador del primer equip

Altres dades:
Una greu lesió al genoll ni tan sols li va permetre iniciar la pretemporada. Després d’hores i hores de recuperació a l’ombra, té a tocar el retorn als terrenys de joc -pels volts de finals de març. Assegura que el Figueres no és líder per casualitat, que
Introducció:

-Com s’ho manega un jugador que pateix una lesió de llarga durada -trencament dels lligaments del genoll- com ha estat el teu cas per seguir sentint-se futbolista durant tot el temps que ha d’estar allunyat dels terrenys de joc?


-Com que no hi havia més remei que passar per la sala d’operaracions, el millor que podia fer era intentar assimilar-ho el més aviat possible i assumir que hauria d’estar sis mesos sense jugar a futbol.  Les lesions són la part dolenta de l’esport i el que s’ha de fer és intentar recuperar-se el més aviat millor. Com que en el meu cas el temps no es pot rebaixar, el que he de fer és molta recuperació, i bona, per enfortir la zona i evitar que torni a passar. 

 

-No havent pogut participar ni un sol minut amb l’equip, ni tan sols en la pretemporada, la situació es fa encara més irritable per no poder aportar pràcticament res?


-Sí, haver d’estar mirant tota la pretemporada i més d’una volta de lliga el teu equip des de la grada és molt dur, però no s’hi pot fer res. Ara que queda poc i ja fa un mes que estic corrent, sí que em costa més tenir paciència per no posar-me les botes.

 

-Ara ja estàs més a prop del final que de l’inici... Quina data tens encerclada amb vermell?


-La del 20 de març, i ja queda poc. Tot i que començaré a entrenar amb el grup en breu, suposo que a partir de llavors el temps em semblarà passar més ràpid.

 

-Quines sensacions t’ha generat l’equip, veient-lo des de la barrera?


-Molt bones. Crec que tenim una plantilla de molt nivell i molt equilibrada, i això fa que a l’equip hi hagi una competència sana que va molt bé per millorar.  No és casualitat que anem primers.

 

-On es pateix més, sota pals, o a l’ombra fent mil i un exercicis per recuperar un genoll malmès?


-Sota els pals no es pateix. Tens molta responsabilitat, però fas una cosa que t’a-grada molt i es gaudeix intentant mantenir la porteria a zero. A més, l’equip treballa molt bé defensivament, cosa que dóna molta seguretat i fa que els equips contraris no arribin gaires vegades amb claredat.

 

-El teu company de batalles, Joan Ureña, està arrodonint una temporada envejable...


-Sí, és un gran porter i està fent molt bé la seva feina. Com he dit abans, que anem primers no és casualitat, ja que l’equip treballa molt bé totes les posicions del camp.

 

-Ja acumules tres ascensos consecutius amb el Figueres. Un quart què suposaria?


-Seria complir el propòsit que tothom esperava quan es va refundar la Unió. Normalment els propòsits solen divergir del que al final acostuma a passar, així que aconseguir-ho seria el resultat immillorable de la feina de molta gent del club, no només dels jugadors.

 

-A mesura que s’escurça la segona volta, creix a l’equip la sensació de responsabilitat perquè l’objectiu és cada vegada més a prop?


-Tots els jugadors sabem que fitxar pel Figueres suposa aspirar a guanyar la lliga i pujar de categoria. Crec que la responsabilitat és la mateixa. No podem permetre’ns gaires errors i ho sabem, però això és així des del començament del campionat.

 

-Què ha de seguir fent la Unió fins a la darrera jornada, i en què no es pot equivocar?


-Si seguim treballant com fins ara tenim molts números per quedar primers, però no ens podem relaxar, ja que les segones voltes amb els equips contraris més rodats solen ser més difícils. Uns equips lluiten per estar a dalt i altres per no estar a baix i tots necessiten els 3 punts.