Entrevistes

Joan Ureña

Joan Ureña Data de l'entrevista: 2012-01-30 11:29:00 (per I.P.)
Dades personals:

Nom: Joan Ureña

Relació amb l'equip:
Porter del primer equip de la UE Figueres

Altres dades:
“L’equip intenta fer ressorgir el sentiment unionista d’abans”
Introducció:

Una vegada més, amb la intenció d’apropar una mica més el club al soci i seguidor, la Unió ha estès la mà per fer que siguin els unionistes de mena els qui formulin les seves curiositats als qui tenen molt a veure amb els capricis de la pilota. Aquesta és l’entrevista formulada per alguns dels membres del Grup Oficial de la Unió al Facebook.

 

Markinson Ferrer: -Joan, veus factible pujar a 3a Divisió?


-Personalment, crec que és possible si continuem treba-llant com fins ara. De moment ens està sortint bé, però també és veritat que costarà molt. Encara tenim tota la segona volta per endavant, els equips rivals ja ens coneixen i tots tenen ,és ganes de jugar contra el Figueres. Hem de pensar en afrontar cada partit per separat.

 

Adrià Silva Ramos: -Quin és el teu somni com a jugador de la Unió?


-El meu somni com a jugador de la Unió seria poder arribar a jugar a 2a B, ja que fins ara només he pogut fer-ho fins a 3a Divisió. I si poguéssim arribar més amunt... millor.

 

Maria José Pérez: -Es diu que el porter és el jugador més important de l’equip i que ha de tenir molt caràcter. Com t’ho fas per animar la resta de companys en moments de dificultat?


-És veritat que els porters tenen una responsabilitat important, ja que és el jugador que ha de manar l’equip -perquè des del darrera es veu tot. A part, és l’últim home que els equips contraris han de superar. Quan un porter fa una errada, es veu molt més que si la fa un altre company i, per tant, quan això passa intento assumir l’equívoc el més ràpid possible i continuar amb el cap ben alt. Si ets capaç de continuar demostrant seguretat i confiança, l’equip ho nota. D’altra banda,  també és molt important que durant el partit hi hagi molta comunicació, però sempre dient als companys les coses positives que fan, mai les negatives.

 

Eloi Bordas: -Quan xiulen un penal en contra del Figueres... en què penses abans que el xutin?


-El primer que faig quan xiulen un penal en contra és mirar com el jugador contrari col·loca la pilota i com es posiciona ell. A partir d’aquí, penso cap a quin costat me’l pot xu-tar, i aleshores m’estiro cap al que he escollit amb la plena confiança que aturaré la pilota.

 

Natàlia Torrent: -Quines manies tens abans de disputar un partit? Hi ha algun partit que recordis de manera especial? I algun que voldries oblidar?


-Com tots els jugadors, tinc moltes manies: Quan arribo a qualsevol estadi, el primer que faig és fer un cafè; després de l’escalfament, i abans de posar-me la samarreta de partit, em rento la cara, em mullo el cabell i em llanço aigua fred al clatell, i quan saltem al camp, sempre hi entro amb el peu dret. I per a mi un partit especial va ser el que vam jugar a Peralada, ja que durant cinc anys vaig jugar en aquest club i hi conec molta gent. Per altra part, un partit per oblidar va ser el de pretemporada a Borrassà, on em vaig lesionar i vaig estar un mes de baixa.

 

Isaac Bale: -Quina creus que és la teva millor virtud? I l’aspecte que has de treballar més?


-Una de les meves virtuds potser seria el joc aeri. En canvi, l’aspecte que més hauria de treballar seria el joc amb els peus, ja que amb el nostre camp i la manera de jugar que tenim, quasi sempre toco més pilotes amb els peus que amb les mans.


Javier Montero: -Què diries a la gent que no va al camp, per aconseguir que es tornin a fer socis o aficionats i així poder omplir Vilatenim i entre tots donar suport, per tal d’empènyer el Figueres el més amunt possible?


-Jo els diria que s’animessin a venir a Vilatenim, perquè l’afició és un element important per a l’equip, ja que el suport que ens dóna des de la graderia es nota a dins del camp, ja sigui per fer pressió als rivals o bé per motivar-nos en situacions de dificultat, i això és necessari per poder assolir els objectius proposats. A part, els diria que l’equip intenta practicar bon futbol perquè els aficionats s’ho passin bé i així fer que ressorgeixi el sentiment unionista que sempre hi havia hagut.