Entrevistes

Pere Aguado

Pere Aguado Data de l'entrevista: 2011-08-09 10:25:00 (per Internautes)
Dades personals:

Nom: Pere Aguado

Relació amb l'equip:
President de la UE Figueres

Altres dades:
Introducció:

Aquesta és l'entrevista confeccionada al president de la Unió Esportiva Figueres, Pere Aguado, a partir de les preguntes elaborades pels afeccionats mitjançant el Grup Oficial associat a la xarxa social Facebook entre els passats 23 de juliol i 5 d'agost.

 

Javier Montero Ortiz: En el cas que la Unió, d'aquí a dos o tres anys, estigués a 2a B, el club i la ciutat estarien en disposició d'intentar ascendir a fites superiors?

Pere Aguado: Arribat el cas, seria la junta d'aquell moment la que hauria d'avaluar aquesta possibilitat. Personalment i per l'experiència viscuda, puc dir que la 2a B és una categoria ruinosa.

 

Dani Tomàs: Quines mesures s'adoptaran per fer créixer la massa social del club?

Pere Aguado: Les explicitades en la darrera assamblea de socis: congelar les quotes, un nou carnet de simpatitzant de 30 € amb dret a l'entrada a 5 partits del primer equip més una bonificació d'un 30% a la quota del soci que en porti un altre... El club està treballant amb altres mesures a aplicar.

 

Isaac Bale: Com fa front el president d'un club amb tants equips el repte de controlar tot el futbol formatiu i el primer i el segon equip? En què es basa a l'hora de seleccionar un entrenador? Delega totalment als coordinadors? O ho supervisa abans de prendre una decisió final?

Pere Aguado: L'estructura del club -jugadors, tècnics, delegats i coordinador- fa que cadascú assumeixi el seu rol, supeditat a la comissió esportiva, formada per diferents membres de la junta i encapçalada pel president. Aquesta comissió és informada puntualment de les propostes i canvis que afecten el funcionament esportiu del club.


Adrià Silva Ramos: Creu que hi ha algú que pugui o vulgui substituir-lo quan s'acabi el seu mandat? Quin futur li pot esperar a la Unió després de la seva etapa?

Pere Aguado: Ho desconec, però tinc molt clar que les persones som necessàries, però no imprescindibles.

 

Roque Rubio Almagro: Podríem potenciar i explicar a les escoles de Primària el futbol a la nostra ciutat? La majoria de nens i nenes no saben ni a quina categoria es troba la Unió... Quina política de club se segueix en relació al futbol base i a la Fundació?

Pere Aguado: Després de salvar i estabilitzar el club, la temporada passada ja vam iniciar actuacions en l'àmbit social per potenciar el club, com la creació d'una penya, invitacions a partits als clubs de la comarca i entitats figuerenques... També la temporada passada vàrem iniciar la programació de visites de col·legis a l'estadi. Amb vista a la temporada vinent, potenciarem aquestes actuacions, i no descartem tenir col·laboracions amb les escoles de la ciutat, encara que això no depèn en exclusiva de nosaltres.

 

Eloi Bordas Pérez: Quants anys té previst continuar a la presidència de la Unió? Li agradaria estar-hi disset anys, com el senyor Emili Bach?

Pere Aguado: Aquesta és l'última temporada de l'actual mandat. No tinc la intenció d'emular al senyor Emili Bach, president excepcional amb qui, durant el seu mandat, la Unió va viure una de les etapes més glorioses de la seva història en l'àmbit esportiu.

 

Maria José Pérez: Un club tan gran com el Figueres, no hauria de propulsar la creació d'un equip femení? L'any passat es va obrir les portes a la inscripció de noies, però no s'hauria de potenciar més?

Pere Aguado: Sí, és cert. La temporada passada es van tenir contactes per fer futbol amateur femení, però no van fructificar, en part pel problema de la manca d'instal·lacions. Pel que fa al futbol base, sí que s'han iniciat les matrícules des de la Fundació.

 

Jordi Seres Estarriol: Per què no es posen autobusos a disposició dels afeccionats per desplaçar-se des del centre de la ciutat fins a l'estadi¿ I entrades gratuïtes per als menors de 16 anys?

Pere Aguado: Aquest és un tema que va sortir a l'assemblea del club i, per tant, la junta els transmetrà a l'Ajuntament, que és qui gestiona el transport urbà. Per altra part, els menors de 14 anys tenen entrada gratuïta a l'estadi.

 

David Pérez Guerra: És possible que els socis recuperem el número de carnet que teníem abans de la refundació?

Pere Aguado: El juliol de 2007, i a partir de la campanya "Salvem la Unió", i en base a un únic llistat de socis existent de la temporada 2002-03, vam donar d'alta els nous associats procurant respectar la seva antiguitat. Si al club, però, arriba alguna reclamació documentada, la junta estudiaria el cas concret.