Entrevistes

Paco Muñoz

Paco Muñoz Data de l'entrevista: 2011-07-25 10:20:00 (per I.P.)
Dades personals:

Nom: Paco Muñoz

Relació amb l'equip:
President de l'Agrupació d'Antics Jugadors de la UE Figueres

Altres dades:
"El sostre de la Unió el posaran els anys, els esdeveniments i les persones"
Introducció:

 

Paco Muñoz Hevia és l’actual president de l’Agrupació d’Antics Jugadors de la Unió. Figuerenc de naixement (29/11/1958), va arribar a l’entitat la temporada 1978-79, amb l’equip a 3a Divisió, després de jugar un any en el Peralada. En la seva etapa unionista va coincidir amb jugadors molt estimats per l’afició com Echegoyen, Manel Pagés, Cortada, Bartolo, Fernández, Busquets, Cros, Marcos, Juanjo, Carbó, Molet, Miret, Boix, Coto, Diego Orejuela, Pitu Durán, Ramos, Vila, Gómez, Brugués... També va estar sota les ordres d’entrenadors com Aldecoa, Pinto, Gonzalvo o Martín Esperanza. Va penjar les botes l’any 1987.

 

-Quin ha de ser l’esperit d’una associació com aquesta?

-Aglutinar al màxim nombre d’antics jugadors de la Unió per mantenir viu el sentiment unionista i ajudar a les diferents juntes directives en el que puguem i ens demanin.

 

-L’existència d’aquest grup de més de seixanta exjugadors que encara suen la samarreta blanc-i-blava és un símptome que el club està, i sempre ha estat, molt viu?

-Haig de dir que els membres de l’Agrupació sempre hem sentit els colors, encara que és cert que fins fa molt poc, la relació amb les diferents directives havia estat escassa -per no dir nul·la. Ha estat l’actual junta directiva la que ens va proposar formar part del club com una secció més -mantenint la nostra pròpia personalitat jurídica, i vam accedir de bon grat.

 

-Molts de vostès fa un bon grapat d’anys que formen part de l’Agrupació d’Antics Jugadors de la Unió. No em negarà que no és només per no perdre de vista la pilota...

-Jo fa més de 20 anys que en formo part i puc dir que tant a mi com a tots els companys amb els quals comparteixo i he compartit vestuari al llarg d’aquests anys, ens uneix el plaer de jugar al futbol i ,si a més a més podem sentir-nos útils representant al nostre club i a la nostra ciutat en manifestacions esportives adequades a la nostra condició física, doncs molt millor.

 

-Els ha tocat viure, des d’un prisma diferent, moments dolços i els més crus de la història de l’entitat -ara fa quatre anys. Com ho veu un exjugador?

-Difícilment tornarem a viure les bones temporades a 2ª A i les extraordinàries eliminatòries de Copa del Rei i espero no tornar a contemplar la gairebé desaparició del club. Donada la situació i estructura actual del nostre futbol, el sostre de la Unió el posaran els anys, els esdeveniments i les persones. Cal anar vivint temporada rera temporada i planificar prou bé la següent en funció de resultats i capacitats econòmiques, per no dependre només de l’altruisme d’alguna persona i no veure’ns abocats en un futur a situacions per les quals ja hem passat i l’experiència negativa de les quals no seria bo repetir.


-De ben segur que els faria il·lusió engreixar aquesta llista de membres. Vol fer una crida?

-Per descomptat, qualsevol antic jugador de la Unió en qualsevol de les seves categories i tingui l’edat que tingui, pot associar-se a la nostra Agrupació, deixant les seves dades a les oficines del club. Si bé és cert que actualment som ja més de 60 socis, cal tenir en compte que tan sols uns 25 seguim en actiu, la resta són exjugadors que per la seva edat ja no volen o poden participar en els diferents partits i/o competicions esportives en les quals participem però sí que ho fan molt activament de la resta d’activitats que realitzem (viatges cultural-gastronòmic-esportius, celebracions, homenatges, sopars...).